Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Her sidder debattens sande vinder

En udfordrende og vedholdene ordstyrer pressede vicepræsidentkandidaterne til at droppe tom snak

ABC-journalisten, Martha Raddatz, dikterede med hård hånd slagets gang (Foto: AP)
ABC-journalisten, Martha Raddatz, dikterede med hård hånd slagets gang (Foto: AP)

Der var kamp til stregen i nat dansk tid, da de amerikanske vicepræsidentkandidater, Joe Biden og Paul Ryan, bød hinanden op til dans i en direkte tv-debat.

Og hvem der trak sig sejrrigt ud af debatten, er der delte meninger om blandt analytikere, der peger på, at det formentlig kommer an på, hvor de amerikanske vælgere allerede står politisk.

Men mens der er uenighed om, hvem der trak det længste strå i forhold til at kapre vælgere fra den modsatte lejr, er der til gengæld stor enighed blandt amerikanske medier om, at det var debattens ordstyrer, journalisten Martha Raddatz, der gjorde den bedste figur.

Læs også:

Politik - 4. okt. 2012 - kl. 10:51 Her sidder debattens største taber

Ville stemme på Martha
Da den amerikanske præsident, Barack Obama, i sidste uge tabte stort til præsidentkandidaten Mitt Romney i den første af tre direkte tv-dueller var der samtidig stor enighed om, at den debat også blev tabt af ordstyreren, Jim Lehrer, der leverede så ringe en præstation, at amerikanske medier har stået i kø for at kritisere ham. Ikke mindst fordi, det virkede som om, at Jim Lehrer nærmest ikke var åndeligt til stede, da han skulle styre slagets gang.

Men samme kritik rammer ikke Martha Raddatz. Tværtimod.

- De (Biden og Ryan, red) snakkede gentagne gange fordi hinanden, men Martha Raddatz fra ABC News, pressede begge mænd til på forskellige tidspunkter at forklare sig selv, lyder det i New York Times.

Også Washington Post uddeler ros til ABC-journalisten. De har samlet Twitter-opdateringer, der vurderer hendes præstation.

En skriver, at han ville stemme for, at hun styrer alle de fremtidige debatter, men en anden skriver, at hendes præstation skubber Jim Lehrer mod en tidlig pension.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen