Obama i familie med første slave

Slægtsforskere har gravet dybt i Barack Obamas stamtræ

Præsident Obama, der lige nu kæmper for genvalg til Det Hvide Hus, nedstammer fra den første amerikanske slave, hævder slægtsforskere. (Foto: AP)
Præsident Obama, der lige nu kæmper for genvalg til Det Hvide Hus, nedstammer fra den første amerikanske slave, hævder slægtsforskere. (Foto: AP)

USA’s præsident, Barack Obama, nedstammer fra én af de allerførste amerikanske slaver, viser en undersøgelse af slægtsforskningsportalen Ancestry.com.

Og mest overraskende er det nok, at det er Barack Obamas hvide mor fra Kansas og ikke hans sorte far fra Kenya, der er i familie med slaven John Punch.

John Punch arbejdede under kolonitiden som tjener i staten Virginia, men efter et flugtforsøg i 1640 blev han idømt livsvarigt slaveri. Historikere har tidligere dokumenteret, at Punch var den første sorte slave i kolonien, der senere blev til USA.

Punch fik børn med en hvid kvinde, og parrets børn blev derfor født i frihed, oplyser Ancestry.com, der har gravet dybt i de historiske dokumenter.

Det betyder, at præsident Obama nedstammer fra det første kendte, amerikanske sort-hvide par.

- Bunch-familien (Punch blev med tiden til Bunch, red.) fortsatte i de følgende generationer med at gifte sig med hvide, siger slægtsforsker Joseph Shumway.

Det har tidligere været fremme, at Barack Obama har irske rødder, hvilket affødte et besøg i landsbyen Moneygall i Irland, hvor hans tiptipoldefar stammede fra.

Tidligere undersøgelser af Obamas stamtræ viser også, at han er i familie med folk som investor Warren Buffett, Sarah Palin og ekspræsident George W. Bush.

Hvis man bare graver længe nok...

1 af 2 Obamas forældre, Barack Obama Sr. og Ann Dunham. (Foto: AP)
2 af 2 Præsident Obama, der lige nu kæmper for genvalg til Det Hvide Hus, nedstammer fra den første amerikanske slave, hævder slægtsforskere. (Foto: AP)
kommentarer

Der er lukket for nye kommentarer til denne artikel.

Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen