Obama giver 30.000 kr. til sin valgkamp

Præsident Barack Obama støtter sit genvalg med pengegave. Men Mitt Romney er stadig bedst til at kradse penge ind

Præsident Obama er haltet bagud i det vigtige kapløb om at indsamle flest penge til valgkampen. (Foto: AP)
Præsident Obama er haltet bagud i det vigtige kapløb om at indsamle flest penge til valgkampen. (Foto: AP)

USA's præsident Barack Obama har spyttet 30.000 kroner i sin egen kampagnekasse i et forsøg på at lukke hullet op til rivalen Mitt Romney, der var vist sig at være en uovertruffen fundraiser.

- Vi har altid ment, at vi kan opnå alt, hvis alle giver en skærv. Det inkluderer også mig, forklarer Obama i en e-mail til tilhængerne.

Obamas pengegave er en symbolsk handling, der understreger, at hans kampagne har svært ved at holde trit med Mitt Romneys pengeindsamling.

Romney, tidligere guvernør og forretningsmand, har de sidste to måneder indsamlet langt flere penge end Obama. Alene i juni indsamlede Romney 200 millioner kroner mere end præsidenten.

Mitt Romney, der har en anslået privatformue på halvanden milliard kroner, har også givet penge til sin kampagne. Han og konen, Ann, gav for et par måneder siden hver 450.000 kroner til Romney Victory Fund.

Penge har stor betydning i amerikansk politik. Kandidaterne bruger blandt andet de indsamlede midler til aflønning af kampagnemedarbejdere, valgmateriale og til at få vist valgreklamer på nettet, radio og tv.

kommentarer

Der er lukket for nye kommentarer til denne artikel.

Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen