Hans Engell: Det ender med en Johanne-model

Forhandlingerne mellem Venste og regeringen om skatteudspil er brudt sammen. Det ender med en aftale med Enhedslisten ifølge Hans Engell

Hans Engell vurderer, at der kommer en skatteaftale på plads med Enhedslisten i løbet af et par dage. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Hans Engell vurderer, at der kommer en skatteaftale på plads med Enhedslisten i løbet af et par dage. (Foto: Thomas Lekfeldt)

- Vi nærmer os et sammenbrud. Venstre afviser regeringens skatteudspil og regeringen afviser Venstres. det kan aldrig komme til at gå godt. De står simpelthen for langt fra hinanden. Desuden har Venstre ingen intensioner om at hjælpe regeringen med en aftale. For dem går det jo rigtig godt, lyder det fra politisk kommentator Hans Engell.

Læs mere:

Related content

- Min vurdering er, at forhandlingerne bryder definitivt sammen i dag eller i morgen. Derefter vil Enhedslisten sætte sig til bordet. Vi ved, der allerede har været underhåndsaftaler i gang, så alt tyder på, at de ender med en aftale i løbet af et par dage.

Krav fra Johanne
Hans Engell mener ikke, at Johanne Schmidt-Nielsen og co. vil nøjes med at acceptere, at man piller regulering af overførselsindkomsterne ud.

- Regeringens problem er, at de ved, at alle Enhedslistens forslag koster flere milliarder, så det bliver spændende at se, hvordan de bliver enige, siger Hans Engell.

Flytter ikke vælgere
Når det kommer til vælgernes opbakning, så vil en aftale med Enhedslisten glæde S og SFs vælgere. Men S skal ikke håbe på, at de får flere stemmer af den grund.

- Det vil ikke flytte på vælgertilslutningen på nuværende tidspunkt. Og det står jo stadig skidt til. Regeringen glæder sig bare til at få aftalen i hus, så de kan komme på sommerferie. Der satser de på, at de kan komme til kræfter igen. Desuden er de helt sikkert opmærksomme på, at vælgerne er ved at puste badedyrene op og tage ud at rejse. De har tankerne andre steder end på politik, så det kommer ikke til at flytte det helt store.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen