Annonce:
Annonce:

Amnesty: Møde med Elbæk var en succes

Ukrainske torturofre fik lørdag taletid på møde med dansk kulturminister. Amnesty kalder mødet for vellykket

Annonce:
Følg Politik

Amnesty Internationals afdeling i Ukraine er glad for, at den danske kulturminister Uffe Elbæk (R) lørdag inden EM-kampen mellem Danmark og Holland i Kharkiv tog sig tid til at møde ukrainske torturofre og menneskerettighedsorganisationen.

- Mødet gik rigtig godt, og vi fik snakket om Amnestys bekymringer med hensyn til menneskerettighedssituationen i Ukraine, siger Tanja Mazur, der er direktør for Amnesty International i landet, til Ritzau.

Med til mødet var to ofre for politivold og tortur, der begge fik mulighed for at fortælle deres historie til den danske kulturminister og den hollandske minister for sundhed, velfærd og sport, Edith Schippers.

- Det virkede til, at deres historier gjorde indtryk på de to ministre. Og det er altid en fordel at møde rigtige mennesker og se deres ansigter frem for at læse i en rapport, siger hun og fortsætter:

Annonce:

- Begge ofrene var glade for at blive hørt, og de sætter pris på den opmærksomhed, som de fik af ministrene.

Mødet med repræsentanterne fra de to EU-lande er det eneste af sin art for Tanja Mazur i forbindelse med EM-slutrunden i fodbold, men sportsbegivenheden har medført en del medieomtale om Amnestys projekter i landet.

- Jeg er blevet kontaktet af en del journalister, og det er med til at sætte problemerne på dagsordnen, siger hun.

Tanja Mazur håber dog ikke, at opmærksomheden forsvinder igen, og at problemerne bliver glemt, når EM-finalen er fløjtet af i Kijev 1. juli.

- EM er godt til at skabe opmærksomhed omkring Ukraines problemer, men det er bare vigtigt, at fokus bliver fastholdt efter mesterskabet, siger Tanja Mazur.

De to ministre får mulighed for at hilse på hinanden under lidt andre omstændigheder, når de to lande mødes i den første puljekamp i gruppe B under EM lørdag klokken 18.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: