Annonce:
Annonce:

Sass Larsen skal i retten i bedragerisag

Om blot to uger skal Henrik Sass Larsen vidne i en af de sager, der var med til at forpurre hans ministerdrøm.

Polfoto:
Polfoto:
Annonce:
Følg Politik

Netop som socialdemokraten Henrik Sass Larsen står over for sit politiske comeback er det kommet frem, at han om blot to uger skal en tur i retten.

Sass Larsen skal nemlig vidne mod Køges tidligere socialdemokratiske borgmester Tommy Kamp, der sammen med ejerne af Køge-cafeen Cafe Vanilla er tiltalt for bedrageri, skriver Politiken.

Kamp var tæt på ejerne af cafeen, men venskabet krakelerede på grund af en pengestrid og for et års tid siden anklagede cafe-ejerne offentligt Kamp for at have modtaget bestikkelse i form af blandt andet gratis mad og en dyr cykel.

Det var også gennem Tommy Kamp, at den fremtrædende folketingspolitiker kom i kontakt med rockeren 'Suzuki'-Torben. Den forbindelse fik statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at vrage Sass Larsen som minister, da hun skulle danne regering efter folketingsvalget.

Annonce:

Tirsdag kom det frem, at Sass Larsen står til at blive udnævnt som gruppeformand for Socialdemokraterne på Christiansborg.

21. maj begynder straffesagen mod de tre personer ved retten i Roskilde, og en af forsvarerne for cafeejerne, advokat Mikael Skjødt, bekræfter over for Politiken, at Henrik Sass Larsen er indkaldt som vidne, men vil ellers ikke kommentere sagen.

Tommy Kamp Egested var i 2009 Sociademokraternes spidskandidat til posten som regionsrådsformand, men trak sig på grund af personlige økonomiske problemer.

Han havde, ved fraflytning fra en boligforening - ifølge foreningen - ikke betalt husleje og havde endvidere efterladt lejligheden i en tilstand, der krævede istandsættelse. Foreningen ville have 104.000 kroner.

I november 2009 blev Kamp taget for spirituskørsel med en promille på 2,0, der betød at han i september året efter fik en betinget dom, der også omfattede at han havde kørt bil efter at være frakendt kørekortet.

Annonce:

Han har siden trukket sig fra alle poster og sagt, at han vil hellige sig sønnens lovende karriere som professionel cykelrytter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: