Annonce:
Annonce:

S-ordfører: Sass er den rigtige mand

Sass Larsens bånd til fagbevægelsen bliver en styrke for partiet, siger fremtrædende S-folketingsmedlem.

Annonce:
Følg Politik

Henrik Sass Larsen er den helt rigtige mand på posten som gruppeformand for Socialdemokraterne, mener partiets landbrugs- og fødevareordfører Orla Hav.

- Der er ingen tvivl om, at Henrik Sass Larsen kender det socialdemokratiske partiapparat rigtig godt og har været vant til at samarbejde bredt, siger Orla Hav.

Henrik Sass Larsen er udset til at blive valgt som ny formand for den socialdemokratiske folketingsgruppe. Den nuværende formand, Mogens Jensen, skal i stedet være næstformand for partiet.

Orla Hav fremhæver især Henrik Sass Larsens forbindelser til fagbevægelsen som en vigtig styrke i en tid, hvor trepartsforhandlinger med fagbevægelse og arbejdsgivere står øverst på den politiske dagsorden.

- I en regeringsperiode er det afgørende at holde god information bagud og til siderne i partiet, og derfor skal man kende det godt. De kvaliteter har Henrik Sass Larsen, siger Orla Hav.

Annonce:

Henrik Sass Larsen har ry for at være en hård nyser, og Orla Hav medgiver, at den kommende gruppeformand kan være "rimelig rå". Men det er en nødvendig egenskab i toppolitik, påpeger flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer.

En anden kilde mener, at netop Sass Larsens styrke er nødvendig i en tid, hvor meningsmålingerne er nedslående læsning for socialdemokrater.

Den nuværende gruppeformand, Mogens Jensen, er nemlig slet ikke trådt nok i karakter, fremhæves det.

- Man får en gruppeformand, der har en større pondus. For man kan jo ikke komme uden om, at det her er en fyring af Mogens Jensen, siger kilden.

Trods Henrik Sass Larsens image som "hård hund" roser flere folketingsmedlemmer hans evne til at lytte til andres synspunkter og sørge for, at folk kommer til orde.

Både internt i partiet og for offentligheden kom det som en stor overraskelse, at Henrik Sass Larsen ikke blev udnævnt til minister efter folketingsvalget.

Det skyldtes, at han havde forbindelser til en rocker i Køge med øgenavnet Suzuki-Torben. Det rejste tvivl om hans sikkerhedsgodkendelse.

Annonce:

Men posten som gruppeformand kan være et skridt på vejen mod en fremtidig ministerpost ved en fremtidig regeringsrokade, påpeger en kilde i partiet over for Ritzau.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: