Secret Service strammer op efter sexsager

Nye retningslinjer skal forhindre flere pinlige sager om præsident Baracks Obamas sikkerhedsfolk.

Den amerikanske sikkerhedstjeneste Secret Service reagerer nu på den pinlige sexskandale fra Colombia, hvor præsident Barack Obamas sikkerhedsfolk inviterede lokale prostituerede med hjem på deres hotelværelser.

Nye retningslinjer for agenternes adfærd skal forhindre en gentagelse af luderskandalen i turistbyen Cartagena.

Her nægtede en vred prostitueret at forlade et af værelserne efter en uoverensstemmelse om betaling, hvorefter politiet blev tilkaldt. Og så foldede skandalen sig ud.

Siden har ni sikkerhedsfolk mistet deres job. Nu bliver reglerne for agenterne strammet op med øjeblikkelig virkning.

Fremover må de ikke tage udenlandske statsborgere med tilbage til deres hotelværelser, besøg på udskænkningssteder med et "tvivlsomt omdømme", som for eksempel stripklubber, forbydes, og det samme gør umådeholden druk.

De nye regler udstedes to uger efter skandalen i Colombia. Agenterne var rejst i forvejen til turistbyen Cartagena for at forberede præsident Barack Obamas deltagelse i et topmøde for latinamerikanske statsledere.

- Alkohol må kun indtages i begrænsede mængder, når agenterne har fri. Og brug af alkohol må senest finde sted ti timer før en vagt, lyder en af de nye regler.

Desuden forbydes agenterne fuldstændigt at konsumere alkohol på det hotel, hvor den person, de skal beskytte, opholder sig.

Torsdag blev der rettet nye beskyldninger om upassende opførsel mod agenter fra Secret Service. De beskyldes for at have slået sig løs på en natklub i dagene op til Obamas ankomst til El Salvador i marts 2011.

Ikke alene var agenterne voldsomt berusede. Flere af dem købte også seksuelle ydelser fra pigerne i natklubbens VIP-afdeling i hovedstaden San Salvador. Secret Service er i gang med at undersøge påstandene.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere