Kreditvurdering af Spanien er sat ned

Spaniens økonomiske trængsler er torsdag forværret efter nedjustering af landets kreditværdighed

Standard & Poor's (S&P) har torsdag sænket den spanske stats kreditvurdering med to karakterer. S&P advarer om, at udsigterne for en genopretning af landets store budgetunderskud er forværret.

S&P tror, at den spanske stat tvinges til at komme bankerne til undsætning endnu engang på grund af sektorens mange dårlige lån.

- Dermed er der øget risiko for, at statens nettogæld vil vokse endnu mere, skriver S&P.

De spanske banker er under det største pres i flere årtier på grund af låntagernes problemer med at honorere deres forpligtelser.

Renten på de spanske statsobligationer er øget i år, fordi premierminister Mariano Rajoy har svært ved at overbevise de udenlandske investorer om, at regeringen er i stand til få styr på de offentlige budgetter i en tid med meget høj arbejdsløshed.

Udsigterne for den nye kreditvurdering, der er sat to trin ned til "BBB+" fra "A", er "negativ". Et varsel om, at der er risiko for en yderligere nedjustering af kreditkarakteren.

Jo lavere kreditvurdering, desto dyrere bliver det at låne penge. Et forhold, som i sig selv gør det endnu vanskeligere for Spanien at slippe ud at det økonomiske morads.

S&P forudser en tilbagegang i den økonomiske vækst i år på 1,5 procent i forhold til 2011. Tidligere regnede S&P med en mindre fremgang i økonomien i år. I 2013 vil økonomien trække sig sammen med 0,5 procent, mener S&P.

I årets første kvartal krympede økonomien 0,4 procent. Det var andet kvartal i træk med negativ vækst.

Den konservative regering har iværksat en række hårde besparelser for at komme krisen til livs og forhindre en situation, som den Grækenland og Portugal er havnet i. Begge lande er afhængig af krisehjælp fra EU og Den Internationale Valutafond.

Mange økonomer anser besparelserne for at være så hårde, at de i sig selv ødelægger muligheden for økonomisk vækst.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere