Præsidentkandidat tilsvinede gravid elskerinde

Den tidligere præsidentkandidat John Edwards risikerer 30 års fængsel for svindel med kampagnemidler

John Edward, som to gange forsøgte at blive amerikansk præsident, er faldet i unåde efter en sexskandale og anklager om misbrug af kampagnemidler. (Foto: AP)
John Edward, som to gange forsøgte at blive amerikansk præsident, er faldet i unåde efter en sexskandale og anklager om misbrug af kampagnemidler. (Foto: AP)

Da John Edwards fandt ud af, at han havde gjort sin elskerinde gravid, var det ikke just kærlighed og omsorg, der prægede den daværende amerikanske præsidentkandidat.

– Hun er en skør luder, rasede John Edwards ifølge sin tidligere højrehånd Andrew Young.

Andrew Young afgiver i denne uge vidneforklaring i retssagen mod Edwards, 58, der er tiltalt for misbrug af kampagnemidler, mens han forsøgte at blive demokraternes præsidentkandidat i 2008.

Edwards, en tidligere senator og vicepræsidentkandidat, anklages for at have brugt mindst 925.000 dollar fra sin kampagnekasse på at forsørge elskerinden Rielle Hunter.

Ifølge anklageren skal politikeren blandt andet have udstyret Rielle Hunter med bolig, bil og kreditkort. Edwards, der risikerer op til 30 års fængsel, nægter sig skyldig.

Læs: Magtens mænd med åben gylp

Læs: Drama om John Edwards-sexvideo

Anklagerens hovedvidne er den tidligere toprådgiver Andrew Young, der hævder, at han blev betroet opgaven med at holde Rielle Hunter skjult. Young fortalte retten i Greenboro, North Carolina, hvordan Edwards havde reageret, da elskerinden i 2007 ringede og sagde, at hun var gravid.

– Han var meget bekymret. Han var vred. Han sagde: 'Hun er en crazy slut (en skør luder, red.). Der er kun en tredjedel chance for, at barnet er mit', fortalte Young.

Edwards erkendte affæren med Rielle Hunter, efter han havde opgivet forsøget på at blive demokraternes præsidentkandidat. Først to år senere indrømmede han, at han er far til Hunters datter, Frances Quinn.

John Edwards kone, Elizabeth, døde af kræft i 2010, mens parret var ved at blive skilt.

1 af 3 Anklagerens hovedvidne i sagen, Andrew Young. (Foto: AP)
2 af 3 Rielle Hunter med datteren Frances Quinn, der i dag er fire år gammel. (Foto: AP)
3 af 3 John Edward, som to gange forsøgte at blive amerikansk præsident, er faldet i unåde efter en sexskandale og anklager om misbrug af kampagnemidler. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere