Amerikansk delstat afskaffer dødsstraf

Som den 17. delstat gør Connecticut op med dødsstraf. Men afskaffelsen omfatter ikke allerede dømte

Onsdag afskaffede Connecticut dødsstraffen som den femte amerikanske delstat i løbet af de seneste fem år. Den nye lov omfatter dog ikke 11 personer, der har fået tildelt en dødsstraf. Blandt disse er to mænd dømt for et brutalt tredobbelt drab i 2007.

Med guvernør Dannel Malloys underskrift af loven har 17 af USA's delstater dermed droppet dødsstraf og erstattet den med fængsel på livstid uden mulighed for løsladelse.

- Selv om det er et historisk øjeblik, så er det et øjeblik for stille refleksion, ikke fejring, sagde Malloy, der underskrev loven bag lukkede døre.

Han nævnte, at de seneste 52 år har delstaten kun henrettet to personer. I begge tilfælde fordi de krævede dødsstraffen eksekveret. Den seneste henrettelse fandt sted i 2005.

Ifølge Malloy kan de resterende personer på dødsgangen i delstaten snarere regne med at dø af alderdom end at blive henrettet.

Fire andre delstater, Illinois, New Jersey, New Mexico og New York, har droppet dødsstraffen de seneste fem år, mens Californien planlægger at holde en folkeafstemning om det samme i november.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere