Newt Gingrich opgiver præsidentkandidatur

Newt Gingrich vil officielt trække sig fra kampen om at Republikanernes præsidentkandidat

Newt Gingrich tror ikke længere på, at han kan blive Republikanernes udfordrer mod præsident Barack Obama. (Foto: AP)
Newt Gingrich tror ikke længere på, at han kan blive Republikanernes udfordrer mod præsident Barack Obama. (Foto: AP)

Newt Gingrich vil officielt meddele, at han trækker sig fra kampen om at Republikanernes præsidentkandidat.

Det oplyser kilder til CNN.

Ifølge CNN vil Gingrich officielt trække sig i næste uge.

Meldingen fra Newt Gingrich kommer efter, Mitt Romney i nat vandt yderligere fem delstater i det republikanske nomineringsopgør.

Mitt Romney er dermed tættere end nogensinde på at blive partiets næste præsidentkandidat.

Gingrich, der er tidligere formand for Repræsentanternes Hus og partiets selverklærede filosofiske leder, ventes at holde sit sidste valgmøde den 1. maj, hvor han formelt vil opgive sin kamp for at nå Det Hvide Hus.

Han ventes der at tilkendegive, at han slutter op bag Romney.

Gingrich havde ført en intens kampagne i Delaware som et konservativt alternativ til Romney, men han tabte med næsten 30 procentpoint.

Gingrich valgkampagne har været nedad bakke siden den 21. januar, hvor han vandt i South Carolina. Han førte en bombastisk valgkamp og var stærkest på tv, hvor han kom med hårde og opsigtvækkende udfald mod både sine rivaler i partiet, mod præsident Barack Obama og endda mod studieværterne.

Kilder tæt på den 68-årige Gingrich siger, at det er "mere end sandsynligt, at den politiske veteran vælger at støtte Romney, som nu er tæt på at kunne koncentrere sig om duellen mod præsident Barack Obama.

Læs også:

Mitt Romney fejrer sin femdobbelte sejr i det republikanske primærvalg med tilhængerne i New Hampshire i nat. (Foto: AP) Politik - 25. apr. 2012 - kl. 04:42 Sejrsikker Romney udfordrer Obama

Mitt Romney vandt med nattens sejre i staterne Delaware, New York, Rhode Island, Pennsylvania og Connecticut hovedparten af de i alt 231 delegerede. Han har i forvejen knap 700 delegerede, og er dermed tæt på de 1144 delegerede, som er nødvendige for at blive kåret til republikanernes præsidentkandidat på partikonventet til august.

Mens Newt Gingrich kaster håndklædet i ringen har kongresmedlemmet Ron Paul har meddelt, at han vil fortsætte kampen til vælgerne i den sidste delstat har stemt til juni.

Romney har været næsten sikker på at blive nomineret som sit partis kandidat, siden hans hovedrival, Rick Santorum, trak sig tidligere i april.

Avisen National Journal skriver i sin netudgave, at Gingrich uofficielt erkender, at Romney har vundet.

- På et tidspunkt må man være ærlig om det, der sker i den virkelige verden - i modsætning til det, man gerne vil have skal ske, siger Gingrich ifølge avisen.

National Journal skriver i øvrigt også, at indtil han officielt dropper ud af valgkampen, vil Secret Service være nødt til at opretholde sin ekstraordinære sikkerhed omkring ham.

Det koster, skriver avisen, 44.000 dollar om dagen - omkring 250.000 kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere