Sejrsikker Romney udfordrer Obama

Mitt Romney cementer spidskandidatur med fem nye sejre i det republikanske primærvalg. Nu handler det om præsident Obama, siger han

Mitt Romney fejrer sin femdobbelte sejr i det republikanske primærvalg med tilhængerne i New Hampshire i nat. (Foto: AP)
Mitt Romney fejrer sin femdobbelte sejr i det republikanske primærvalg med tilhængerne i New Hampshire i nat. (Foto: AP)

Obama: Jeg er ikke venner med Romney.

Se tv-klip i videoen herover.

---------------------------

Mitt Romney, der i nat vandt yderligere fem delstater i det republikanske nomineringsopgør, rettede i sin tale til tilhængerne opmærksomheden mod præsidentvalget i november, hvor demokraten Barack Obama skal kæmpe for sit genvalg.

I talen lagde Mitt Romney afstand til primærvalgets mudderkast og højreholdninger og placerede sig på midten med et populært økonomisk budskab - og stillede spørgsmålet, som de fleste vælgere grubler over, inden de sætter deres kryds: Har du det bedre i dag end for fire år siden?

– Hvad har vi opnået efter tre et halvt år med præsident Obama, spørger Mitt Romney ved det storstilede vælgermøde i Manchester, New Hampshire.

– Er det lettere at få budgettet til at hænge sammen? Er det lettere at sælge huset og købe et nyt? Har du sparet op til pensionen? Tjener du mere i løn?

Drømmeknuseren Obama
Mitt Romney, tidligere forretningsmand og guvernør i Massachusetts, satser på, at mange vælgere vil svare 'nej' til spørgsmålene. Romney anklager præsident Obama for at have ’knust håb og drømme’.

– I det Amerika, jeg forestiller mig, har personlig karakter og personlige valg betydning. En uddannelse, hårdt arbejde og mådehold vil blive belønnet.

– Og fattigdom vil blive besejret - ikke med bistandshjælp, men med respekt og resultater, der er nedarvet fra forældre, lært i skolen og udøvet på arbejdsmarkedet.

Gingrich får kolde fødder
Præsident Obama og Mitt Romney har rettet skytset mod hinanden, siden Romneys ærkerival, Rick Santorum, trak sit kandidatur den 10. april. Men den gensidige beskydning vil uden tvivl tage til i styrke i løbet af de næste seks måneder frem til præsidentvalget den 6. november.

Mitt Romney vinder med nattens sejre i staterne Delaware, New York, Rhode Island, Pennsylvania og Connecticut hovedparten af de i alt 231 delegerede. Han har i forvejen knap 700 delegerede, og er dermed tæt på de 1144 delegerede, som er nødvendige for at blive kåret til republikanernes præsidentkandidat på partikonventet til august.

Nattens resultater vil også få den tidligere kongresleder Newt Gingrich til at genoverveje formålet med sit kandidatur, mens kongresmanden Ron Paul har sagt, at han vil fortsætte kampen til vælgerne i den sidste delstat har stemt til juni.

1 af 3 Mitt Romney havde konen, Ann, med på podiet. (Foto: AP)
2 af 3 Mens Mitt Romney fejrede sejren i New Hampshire, holdt præsident Barack Obama vælgermøde med studerende på universitetet i Boulder, Colorado. (Foto: AP)
3 af 3 Mitt Romney fejrer sin femdobbelte sejr i det republikanske primærvalg med tilhængerne i New Hampshire i nat. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere