Kina giver Polen epokeskabende løfter

Kinas premierminister lover at fordoble den bilaterale handel med Polen i de næste fem år

Kinas premierminister, Wen Jiabao, lovede ved et epokegørende møde i Warszawa onsdag, at Beijing vil fordoble omsætningen i den bilaterale handel med Polen. Det vil ske i løbet af de næste fem år.

På et historisk todages besøg, som er det første af en kinesiske premierminister i 25 år, roste Wen Polen for dets udholdenhed og økonomiske styrke under den globale økonomiske krise og gældskrisen i eurozonen.

- Polen har opretholdt stabilitet og udvikling, og landet har sikret sig en plads som nummer 20 på listen over de globale økonomier, sagde Wen på et fælles pressemøde med den polske regeringschef, Donald Tusk.

Ifølge en kinesisk avis vil Wen torsdag meddele, at Kina investerer en milliard euro i en investeringsfond for Centraleuropa.

Iagttagere i Warszawa siger, at kineserne er opsatte på at profitere på den stabilitet, vækst og prismæssige konkurrencedygtighed, som der er i Øst-og Centraleuropa.

Området er det "perfekte brohoved" for adgang til de vesteuropæiske markeder, der stadig er Kinas største eksportmarked.

Polen har i de seneste år haft den største vækstfremgang i EU og er det eneste medlemsland, som har haft kontant vækst.

De to ledere drøftede også menneskerettigheder og retssamfund.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere