Berlusconi betalte mafiaen

Betalte for beskyttelse af sin første kone og to små børn

Silvio Berlusconi havde en mafioso boende hos sig i 1970'erne og betalte Cosa Nostra store summer for beskyttelse. (Foto: AP)
Silvio Berlusconi havde en mafioso boende hos sig i 1970'erne og betalte Cosa Nostra store summer for beskyttelse. (Foto: AP)

Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi betalte store summer til den sicilianske mafia i 1970'erne, blev det tirsdag afsløret ved en italiensk appeldomstol.

Berlusconi betalte for beskyttelse mod kidnapning af hans første kone og deres to små børn.

- Cosa Nostras beskyttelse var 'ikke gratis', og Berlusconi, der allerede den gang var en formuende mand, der havde lagt grunden til sit medieimperium, var et let offer for afpresning.

Læs også:

To af støvlelandets mest berygtede kussetyve (Foto: PacificProDigital.com/www.la-moncloa.es) Sex & samliv Pornolegende vil filme Berlusconi

I 1970'erne kidnappede kriminelle organisationer rutinemæssigt velhavende mennesker eller ders børn og krævde store løsesummer for at frigive dem.

Det mest kendte eksempel er John Paul Getty III, barnebarn af oliebaronen John Paul Getty Senior, der blev kidnappet i det centrale Rom og holdt som gidsel af den calabriske mafia i 1973. Gettys ene øre blev skåret af og sendt med posten til en italiensk avis for at lægge pres på Getty-familien.

Berlusconi havde tilsyneladende mafiaen helt tæt på sig.

Læs også:

Berlusconi havde indtil fredag nægtet at møde op i retten. (Foto: AP) Politik Strippede for Berlusconi iklædt Ronaldinho-maske

Den sicilianske mafioso Vittorio Mangano, der senere blev dømt for mord, boede i en del af 1970'erne i selve Berlusconis hjem nær Milano. På papiret for at passe Berlusconi-parrets heste - reelt for at beskytte Berlusconis familie.

I 2008 udtalte Berlusconi om Mangano: 'Han opførte sig eksemplarisk og boede sammen med os og fulgte mine børn i skole.'

Mangano, der døde af naturlige årsager i 2000, er tidligere blevet beskrevet som højt på strå i Cosa Nostras organisation i Norditalien.

Læs også:

Samfund TV: Berlusconis 'bunga-bunga'-hold for retten

Oplysningerne om Berlusconis betaling af mafiaen kom frem under et retsopgør med en af Berlusconis tidligere ansatte Marcello Dell'Utri, der arbejdede for Berlusconi i 1970'erne.

Silvio Berlusconi er ikke selv involveret i den konkrete retssag, men er travlt optaget af sin egen retssag om sex med mindreårige og korruption.

0 kommentarer
Vis kommentarer