Sarkozy: Ingen aftale med højrefløjen

Den franske præsident vil ikke lave aftaler med højrefløjen, inden anden runde af det franske præsidentvalg

Den franske præsident Nicolas Sarkozy siger, at han ikke vil lave nogen aftale med den ekstreme højrefløj, men insisterer på, at vælgere, der stemmer på Marine Le Pens Parti Front National, ikke skal dæmoniseres.

Både Sarkozy og den socialistiske udfordrer François Hollande sluttede ved søndagens første runde af præsidentvalget foran Le Pen, der dog fik 18 procent af stemmerne.

Nu ser franskmændene så frem til den endelige duel mellem de to tilbageværende kandidater 6. maj, hvor Sarkozy er under pres for at række hånden ud til Le Pens tilhængere i håb om at indhente Hollandes forspring fra første runde.

- Vi har brug for at tale til de 18 procent, der stemte på Le Pen, siger Sarkozy i et interview med radiokanalen France Info.

- Jeg ser ikke de 18 procent som folk med ekstremt højreorienterede holdninger. Hr Hollande siger: "De tog fejl". Jeg mener ikke, folket tager fejl, når det taler, tilføjer Sarkozy.

- Men jeg vil ikke have ministre fra Front National. Det har jeg aldrig ønsket. De 18 procent, der stemte på Front National tilhører ikke mig, men det er min pligt at henvende mig til dem, siger Sarkozy.

- Det Hr. Hollande ikke har forstået er, at vi må tale med alle. Der vil ikke blive en aftale med Front National og ingen ministerposter til dem, fastslår præsidenten.

Hollande gik sejrrigt ud af første runde af præsidentvalget med 28,63 procent af stemmerne mod Sarkozys 27,18 procent.

Sarkozy er den første siddende franske præsident, der taber første runde af præsidentvalget siden 1958.

Sarkozy og Hollande har indtil 6. maj til at kapre stemmer til at få et flertal fra de vælgere, der stemte blankt eller på en af de otte slagne kandidater i første runde.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere