Cookie-gate: Mitt Romney gled i glasuren

Det endte i ren kagemand, da Mitt Romney skulle hygge sig med lokale vælgere. Situationen peger på et større problem for republikaneren

Mitt Romney ramte rigtig med sit overbegejstrede ansigtsudtryk, da han så det veldækkede bord i Bethel Park. Men masken krakelerede, da han senere så sig sur på et fad med kager. (Foto: AP)
Mitt Romney ramte rigtig med sit overbegejstrede ansigtsudtryk, da han så det veldækkede bord i Bethel Park. Men masken krakelerede, da han senere så sig sur på et fad med kager. (Foto: AP)

Barbecue i Iowa, clam chowder i New England, hotdogs i New York - og måske kage i Pennsylvania:

Det er en uskreven regel i amerikansk præsidentvalgkamp, at kandidaterne altid spiser, hvad de bliver serveret, når de er på farten og kommer ud i alle afkroge af USA.

En stor mundfuld, et højlydt 'mmm...' og et par rosende ord om specialiteten anses også for god tone. Alt andet kunne opfattes som en fornærmelse mod lokalsamfundet - og kunne i sidste ende koste stemmer.

Se galleri: Amerikanske stemmeslugere

Der blev derfor gjort store øjne, da Mitt Romney under et besøg i Bethel Park, Pennsylvania, glemte almindelig høflighed og ikke alene takkede nej til en kage: Han hånede bagværket på værste vis - og for rullende kamera.

– Jeg ved ikke rigtig med den kage dér, lød det kræsent fra den republikanske præsidentkandidat, da han havde sat sig til bords med lokale vælgere for at drøfte erhvervspolitik.

– Det kan da ikke være dig, der har bagt dem, sagde han til en kvinde, som rystede afvisende på hovedet.

– Nej, det tænkte jeg nok. Det ligner ikke hjemmebag. Det må være lavet på en Seven Eleven-fabrik, grinede han (se situationen her).

Chokeret bagermester
Men kagen var bagt på det lokale bageri Bethel Bakery, og her er ejeren, John Walsh, rystet over den grove fornærmelse.

– Jeg blev meget chokeret, da jeg hørte det. Folk plejer at kunne lide vores kager, fortæller bagermesteren, der er republikaner og siger, at han stadig vil stemme på Obamas modstander til november.

Men cookie-gate - som episoden er blevet døbt i medierne - afslører et mere alvorligt problem for milliardær-kandidaten. Romney har svært ved at relatere til ’almindelige' mennesker - og det er gensidigt, viser meningsmålingerne.

Læs: Mitt Romney forgyldes af Wall Street

Læs: Og udvider sommerhus for 66 mio. kr.

Nye målinger peger nemlig på, at vælgerne tror, at Mitt Romney vil være bedre til at fikse økonomien end præsident Obama. Men når det kommer til 'likability' - altså hvor vellidt kandidaten er - så dumper Romney med et brag.

Romneys personlighed
Obamas spindoktor David Axelrod får derfor muligvis ret i sin forudsigelse, da han langede ud efter Mitt Romneys kantede personlighed.

– Jo mere vælgerne lærer ham at kende, jo mindre vil de bryde sig om ham, sagde Axelrod

I aften afholdes der primærvalg i staterne Pennsylvania, Connecticut, Delaware, New York og Rhode Island. Selv om både Newt Gingrich og Ron Paul stadig holder liv i deres kampagner, har de kun teoretiske chancer for at besejre Romney i nomineringsopgøret.

1 af 3 Jeg ved ikke rigtig med den kage dér, lød det fra Romney, der med sin tankeløshed fornærmede Bethel Bakery, der havde leveret de farvestrålende sukkerbomber. (Foto. AP)
2 af 3 Sådan skal det gøres: Præsident Obama spiser kokosis under et besøg i Maine. (Foto: AP)
3 af 3 Mitt Romney ramte rigtig med sit overbegejstrede ansigtsudtryk, da han så det veldækkede bord i Bethel Park. Men masken krakelerede, da han senere så sig sur på et fad med kager. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere