Endnu en agent rammes af luderskandale

Pentagon suspenderer sikkerhedsgodkendelser for agenter, der sættes i forbindelse med Colombia-skandale

Endnu en agent blev mandag sat i forbindelse med luderskandalen i Secret Service, der skal passe på præsident Barack Obama. I alt 12 personer er nu suspenderet. (Foto: AP/Paul Sancya)
Endnu en agent blev mandag sat i forbindelse med luderskandalen i Secret Service, der skal passe på præsident Barack Obama. I alt 12 personer er nu suspenderet. (Foto: AP/Paul Sancya)

Endnu en agent blev mandag sat i forbindelse med Secret Service luderskandalen, hvormed i alt 12 personer er suspenderet.

- En person, der er tilknyttet kommunikationskontoret i Det Hvide Hus, er blevet suspenderet, mens vi afventer resultatet af den igangværende undersøgelse, siger kilder i forsvarsministeriet til Reuters.

Forsvarsminister Leon Panetta siger, at Pentagon har suspenderet de involveredes sikkerhedsgodkendelser.

Skandalen er den værste for Secret Service i årtier. Agenterne beskyldes for at have taget prostituerede med hjem til deres hotelværelser i turistbyen Cartagena, der var vært for et topmøde for latinamerikanske statsledere tidligere på måneden.

Secret Service-agenterne var rejst i forvejen for at forberede præsident Barack Obamas besøg på topmødet.

Flere militærfolk, der også var i byen Cartagena for at forberede præsidentens besøg, skal have været indblandet i skandalen og over en snes amerikanere er under efterforskning.

Der har været spekulationer om Secret Service-chef Mark Sullivan risikerer at miste sit job på grund af skandalen, der involverer 20 prostituerede, men ifølge en talsmand fra Det Hvide Hus har præsidenten stadig fuld tillid til chefen for Secret Service.

Agenternes udskejelser kunne være forblevet hemmelige, hvis ikke det var fordi en vred prostitueret havde nægtet at forlade et af værelserne efter en uoverensstemmelse om betaling, hvorefter politiet blev tilkaldt.

/ritzau/Reuters

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere