Ekspert: Det ser sort ud for Sarkozy

Nicolas Sarkozy tabte første valgrunde, og hans chancer for at blive genvalgt er meget små, mener ekspert

Det er så godt som sikkert, at Frankrig får en ny præsident. Det mener Henrik Prebensen, som er lektor i fransk ved Københavns Universitet.

- Alle ekspertanalyser siger, at hvis venstrefløjen lander på mindst 42 procent, så er det 90 procent sikkert, at Sarkozy ikke bliver genvalgt. Så jeg tror, at resultatet nu stort set er afgjort til fordel for François Hollande, siger Henrik Prebensen.

Hvis Nicolas Sarkozy skal slå Hollande i anden runde, har han brug for at stjæle en del af Marine Le Pens stemmer, og det er højst usandsynligt, mener Henrik Prebensen.

- Marine Le Pen har fået en overordentlig flot opbakning, og hendes vælgere er generelt anti-Sarkozy, så det tror jeg ikke på, siger Henrik Prebensen.

Han forventer, at den afsluttende valgkamp mellem Sarkozy og Hollande bliver langt skarpere i tonen.

- Sarkozy vil selvfølgelig forsøge at smadre Hollande i de debatter, der nu kommer. Den skyggeboksning, vi har set indtil nu, vil blive erstattet af noget meget mere brutalt, siger Prebensen. Men han tror ikke på, at Sarkozy kan overbevise vælgerne om, at han er den rette til at rette op på økonomien.

- Det tror de simpelthen ikke på. Hollande har det ekstra pift, at hans strategi indeholder et vækstmoment, som er blevet bakket op af en ret stor kreds af uafhængige universitetsøkonomer, siger Henrik Prebensen.

Sarkozy har også ifølge Prebensen det problem, at han i mange franskmænds øjne er lidt for begejstret for EU.

- Der er nok også et eller andet sted i befolkningen et behov for en præsident, der viser en større selvstændighed i udenrigspolitikken og i forhold til EU, end man mener Sarkozy har gjort, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere