V mistænker ministre for ulovlig makulering

Venstre mener, at der er "noget at udsætte" på flere S-ministre i sagen om PET's makulering af sagsmapper.

Venstre beskylder nu direkte flere tidligere socialdemokratiske ministre for at have spillet en rolle i forbindelse med Politiets Efterretningstjenestes (PET) makulering af tusindvis af sagsmapper, herunder på de tidligere statsministre Anker Jørgensen, Jens Otto Krag og Poul Hartling, samt på erhvervsminister og tidligere kommunistleder Ole Sohn (SF).

- I Venstre har vi fuld og fast tillid til den nuværende ledelse i PET og i PET generelt. Vi har ikke noget at udsætte på PET i den periode, siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen og fortsætter:

- Men vi tror, der er noget at udsætte på de tre socialdemokratiske justitsministre, sagde retsordføreren med henvisning til blandt andet Frank Jensen og Bjørn Westh.

Ordene faldt under en hasteforespørgsel om PET's masse-makuleringer af sagsmapper op gennem 1990'erne, hvor tusindvis af efterretningstjenestens sagsmapper endte som papirstrimler.

Den bemærkning fik flere folketingsmedlemmer op i det røde felt. Blandt andet SF's Holger K. Nielsen:

- Nu ved jeg ikke, hvor gammel hr. Karsten Lauritzen var i 1990'erne, men han kunne formodentlig godt læse, lød det fra Holger K. Nielsen, der derefter kastede sig ud i en lyn-lektion i den historiske strid mellem kommunister og socialdemokrater.

- Manden er helt blank på det her, afsluttede Holger K. Nielsen sin improviserede forelæsning for Karsten Lauritzen.

Regeringen har allerede bebudet en undersøgelse af masse-makuleringerne. Den skal ledes af en universitetsjurist, men den blå blok mener, at det er en ren skin-manøvre.

- Man kan bruge undersøgelsen noget. For eksempel kan man tænde op i brændeovnen med den, siger Karsten Lauritzen.

Blå blok havde ønsket en kommissions-lignende undersøgelse, hvor der var mulighed for at afhøre vidner.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere