Franskmænd strømmer til valglokalerne

Udsigt til en af de højeste stemmeprocenter i 20 år i Frankrig, hvor der er trængsel foran valglokalerne.

Folk står i lange køer foran de franske valglokaler, hvor franskmændene netop nu peger på, hvem de foretrækker som landets kommende præsident.

Læs også:

Se også: Sarkozys skæbne besegles i fransk valg

Allerede omkring middagstid havde mere end 28 procent af franskmændene afgivet deres stemme, hvilket er det næsthøjeste på det tidspunkt i de seneste 20 år.

Udsigten til den store valgdeltagelse er overraskende, da flere meningsmålinger har indikeret det stik modsatte.

Valgmandskab ved et af stemmestederne i Paris fortæller, at fremmødet hos dem er lige så højt som ved sidste præsidentvalg, hvor Nicolas Sarkozy, den nuværende franske præsident, vandt.

Seneste melding er dog, at 70,5 procent af franskmændene har stemt klokken 15. Det er lavere end ved sidste præsidentvalg. Og det er da heller ikke alle franskmænd, som har tænkt sig at stemme.

Flere kan nemlig ikke se den store forskel på den nuværende højreorienterede præsident og udfordreren - socialisten François Hollande.

- Jeg er aldrig før blevet hjemme, når der har været valg. Men denne gang føler jeg ingen særlig entusiasme, og jeg ser kun marginal forskel på den økonomiske politik, siger den 62-årig lærer Isabelle Provost.

Første runde af præsidentvalget søndag indsnævrer antallet af kandidater til posten fra 10 til to, hvor Hollande og Sarkozy ventes at skulle stå over for hinanden i anden og afgørende valgrunde 6. maj.

Meningsmålinger fra fredag viser, at Sarkozy får det næsthøjeste antal stemmer efter favoritten Hollande, der også står til at vinde anden runde 6. maj.

Stemmelokalerne lukker klokken 18.00 og i de større byer klokken 20.00. En valgstedsmåling ventes offentliggjort umiddelbart efter.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere