Ambassadør venter at besøge al-Khawaja mandag

Efter mere end en uge uden tilladelse til at besøge sultestrejkende dansk-bahrainer, lyder der nu andre toner

Den danske ambassadør i Saudi-Arabien, Christian Kønigsfeldt, får efter alt at dømme endelig lov til at besøge den sultestrejkende dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja mandag.

Det siger Ole Egberg Mikkelsen, leder af Udenrigsministeriets Borgerservice, efter at myndighederne i Bahrain har nægtet ambassadøren adgang siden den 10. april.

- Vi har anmodet om at se ham, og vi håber, at der er mulighed for besøg mandag. Vi har fået tilkendegivelser om, at det måske kan lade sig gøre.

- Der er altså kommet tilkendegivelser, som tyder på, at der bliver mulighed for at aflægge ham et besøg, understreger Ole Egberg Mikkelsen.

Som ambassadør i Saudi-Arabien har Christian Kønigsfeldt også ansvaret for Danmarks interesser i Bahrain.

Lederen af Udenrigsministeriets Borgerservice fortæller, at der fortsat arbejdes på højtryk af diplomatiske veje for at løse sagen.

- Vi ved fra ægtefællen, at Abdulhadi al-Khawaja også er ophørt med at indtage vand. Det er selvfølgelig bekymrende, fordi han i forvejen er svækket, siger Ole Egberg Mikkelsen og fortsætter:

- Det understreger bare behovet for, at de bahrainske myndigheder går med til, at han bliver sendt til Danmark for at få lægebehandling.

Ole Egberg Mikkelsen fortæller, at ambassadøren er i kontakt med al-Khawajas familie, og han bekræfter, at datteren Zainab al-Khawaja endnu engang er blevet anholdt af myndighederne i Bahrain.

Abdulhadi al-Khawaja sultestrejker i protest mod en livstidsdom, som han sidste år blev idømt for at opfordre til et systemskifte i Bahrain. Hans sultestrejke har indtil videre varet 73 dage.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere