Luder-glade agenter i skammekrogen

Colombiansk sexfest koster 11 Secret Service-agenter sikkerhedsgodkendelsen

11 Secret Service-agenter har fået annulleret deres sikkerhedsgodkendelse i kølvandet på anklagerne om, at de købte prostituerede. (Foto: AP)
11 Secret Service-agenter har fået annulleret deres sikkerhedsgodkendelse i kølvandet på anklagerne om, at de købte prostituerede. (Foto: AP)

11 agenter fra Secret Service, der passer på den amerikanske præsident, har fået annulleret deres sikkerhedsgodkendelse i kølvandet på anklagerne om, at de købte prostituerede under topmødet i Colombia.

Agenterne er allerede blevet sendt på administrativ orlov efter beskyldninger om 'upassende opførsel', mens de var i tjeneste i et fremmed land.

Episoden har kastet et pinligt skær over præsident Barack Obamas weekendbesøg i Cartagena i Colombia og har givet den legendariske sikkerhedstjeneste ridser i lakken.

Agenterne havde natten til torsdag taget prostituerede med hjem på hotellet, og skandalen begyndte at rulle, da en af kvinderne følte sig snydt for betaling.

– Han sagde til hende: ’Jeg skylder dig ikke én krone’. Det fik pigen til at gå til politiet, fortæller den amerikanske kongresmand Peter King, der er blevet briefet om sagen.

Ronald Kessler, der har skrevet bøger om Secret Service, leverede tippet om skandalen til Washington Post fredag. Han siger, at agenternes karriere i sikkerhedstjenesten er forbi.

– Det er uden tvivl den største skandale i Secret Services historie, siger Kessler.

Præsident Barack Obama har sagt, at han forventer en grundig undersøgelse af skandalen.

– Vi repræsenterer det amerikanske folk, og når vi rejser til et andet land, forventer jeg, at vi opfører os med den højeste værdighed, sagde Obama.

1 af 2 Solbriller, øresnegl og på plads ved præsidenten. Det er sådan, agenterne foretrækker at blive præsenteret i medierne. (Foto: AP)
2 af 2 11 Secret Service-agenter har fået annulleret deres sikkerhedsgodkendelse i kølvandet på anklagerne om, at de købte prostituerede. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere