Romney forsvarer omstridt hunde-transport

Seamus spøger: Mitt Romney spændte hunden fast til taget, når familien skulle på bilferie. Nu kommer konen til forsvar

Seamus elskede ifølge Ann Romney, at tage på bilferie med familien. Kun én gang blev han syg og sked ud over køretøjet. (Privatfoto)
Seamus elskede ifølge Ann Romney, at tage på bilferie med familien. Kun én gang blev han syg og sked ud over køretøjet. (Privatfoto)

Det er en historie, som den republikanske præsidentkandidat Mitt Romney bare ikke kan ryste af sig:

Da den unge Romney-familie - Mitt, Ann og fem sønner - kørte på bilferie i 1980'erne var hunden Seamus forvist til et bur, der var spændt fast på taget af bilen.

Hunde-elskere kalder behandlingen af den irske sætter for mishandling, men Mitt Romneys kone, Ann, forsikrer, at Seamus elskede køreturen.

– Hunden elskede det. Når han så buret, blev han vild af begejstring, fordi han vidste, at vi skulle på ferie.

– Jeg syntes, at det var bedre at tage ham med på ferie end at lade ham blive hjemme på hundepension i to uger, siger Ann Romney i et interview med ABC News.

Sked på forruden
Ann Romney bekræfter samtidig detaljerne fra en 12 timers køretur fra Boston til Canada i 1983, der har forfærdet hundevenner og ført til oprettelse af gruppen Dogs Agains Romney.

Under turen blev Seamus syg og sked ud over sig selv og bilens forrude. Det fik Mitt Romney til at tage en pause og vaske både bil og hund, men stakkels Seamus røg tilbage på taget resten af den lange tur.

Ann Romney forklarer, at det var den eneste gang, at Seamus blev syg under en biltur - og det skyldtes angiveligt, at han havde spist noget kalkun, han ikke kunne tåle.

Angreb under lavmålet
Mitt Romney, der efter alt at dømme bliver præsident Barack Obamas udfordrer ved præsidentvalget i november, siger, at politiske angreb med fokus på Seamus er under lavmålet.

– Det er de mest sårende angreb, siger han men afviser, at han ville gentage den omstridte hundetransport, hvis han havde muligheden.

– Bestemt ikke med al den opmærksomhed, det har fået, siger han.

1 af 2 Mitt Romney og hans kone, Ann, bekræfter, at familiehunden Seamus var henvist til et bur på taget, når familien tog på bilferie i 1980erne. (Foto: AP)
2 af 2 Seamus elskede ifølge Ann Romney, at tage på bilferie med familien. Kun én gang blev han syg og sked ud over køretøjet. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere