Spanien vil straffe Argentina

Det danske EU-formandskab støtter Spanien i opgør med Argentina om nationalisering af spansk energiselskab

Den spanske regering truer med at gøre gengæld, efter Argentinas regering har besluttet at nationalisere et energiselskab, der ejes af det spanske oliefirma Repsol.

Det danske EU-formandskab støtter Spanien.

Den spanske industriminister, Jose Manuel Soria, siger, at Spanien overvejer at gengælde diplomatisk og handelsmæssigt over for Argentinas ekspropriering af energiselskabet YPF.

EU har advaret Argentinas regering om, at det er et skadeligt signal at sende til internationale investorer.

Det spanske Repsol har 57 procent af aktiebeholdningen i det argentinske YPF og har truet med at kræve langt over 50 milliarder kroner i erstatning fra Argentinas regering.

- Det siger sig selv, at vi som EU-formandskab ser med stor alvor på Argentinas nationalisering af et spansk-ejet energiselskab, siger europaminister Nicolai Wammen (S) onsdag i Europaparlamentet.

- Jeg vil gerne udtrykke min klare støtte til Spanien, og vi er som formandskab naturligvis parat til at drøfte spørgsmålet i de EU-fora, hvor Spanien ønsker det, forsikrer han.

Det var Argentinas præsident, Cristina Fernandez, der mandag meddelte, at YPF skal under statens kontrol.

- Denne præsident vil ikke reagere på nogen trusler, for jeg repræsenterer det argentinske folk. Jeg er statsleder og ikke en bølle, sagde hun.

Repsol har i flere år planlagt at sælge YPF i Argentina til det kinesiske selskab Sinopec Group. Men disse planer er gået i vasken efter Argentinas beslutning om ekspropriering af olieselskabet.

Det oplyser kilder i industrien til nyhedsbureauet Reuters.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere