SF ombestemmer sig: Lav kontanthjælp er ok

SF er alligevel positivt indstillet over for at sænke kontanthjælp til unge.

SF er ikke afvisende for at sænke kontanthjælpen til unge mellem 25 og 30 år. Det oplyser politisk ordfører Jesper Petersen, efter at partiets arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen ellers tidligere på dagen kaldte forslaget "en dårlig ide".

- Vi er først og fremmest optaget af at få folk i uddannelse og job. Og det gælder særligt de unge, siger Jesper Petersen.

Han understreger, at regeringen endnu ikke har lagt sig fast på, hvordan reformen skal se ud, men at SF er åbne over for alle konstruktive bidrag.

Tidligere onsdag lød der ellers lidt andre reaktioner fra partiet på det forslag, som Dansk Socialrdgiverforening har fremlagt om at sænke kontanthjælpen for unge under 30 til et niveau svarende til SU. Formålet skulle være at motivere unge til at begynde på en uddannelse.

- Der kan være nogen, som har prøvet ting i uddannelsessystemet og har rigtig dårlige erfaringer med det. Det trænger til at blive nærmere analyseret, og umiddelbart er jeg skeptisk over for det, lød det fra Eigil Andersen.

Men det er åbenbart ikke helt dækkende for holdningen i SF.

- Det gør da et stort indtryk, at socialrådgivernes formand Betina Post siger, som hun gør. Samtidig er det vigtigt at skelne mellem de unge, der umiddelbart godt kan tage et job, og så de unge, der har andre problemer at slås med, siger Jesper Petersen.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er også positiv over for socialrådgivernes udmelding, siger hun til Jyllands-Posten.

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, siger til Jyllands-Posten, at det vil være i orden, hvis ydelsen til unge under 30 år sættes ned til SU-niveau, det vil sige til 5662 kroner før skat, i forbindelse med en reform af kontanthjælpen.

Hun mener nemlig, at ydelsen i alt for mange tilfælde bliver en sovepude, så kontanthjælpsmodtageren ikke kommer i gang med en uddannelse.

I alt 6000 unge kontanthjælpsmodtagere i aldersgruppen 25-29 år kan blive ramt af forslaget. Unge under 25 år får i forvejen en lavere ydelse.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere