Kvinderne er (stadig) vilde med Obama

USA’s kvindelige vælgere ville give massivt genvalg til præsident Barack Obama. Men er det nok?

Mens Barack Obama har det svært med mændene, står et stort flertal af de kvindelige vælgere bag præsidenten. (Foto: AP)
Mens Barack Obama har det svært med mændene, står et stort flertal af de kvindelige vælgere bag præsidenten. (Foto: AP)

Mens mange vælgere truer med at vende præsident Barack Obama ryggen forud for præsidentvalget i USA i november, kan han stadig regne med kvindernes støtte.

Nye meningsmålinger viser nemlig, at det er kvinderne, der holder liv i præsidentens vinderchancer godt et halvt år inden valget.

En måling viser, at den nuværende præsident nyder opbakning fra 51 procent af de registrerede, kvindelige vælgere. Det er 14 procentpoint mere end den formodede republikanske rival, Mitt Romney, der blot kan mønstre 37 procent.

Læs: Obama vil beskatte de rige hårdere

Obamas popularitet blandt kvinderne skyldes blandt andet, at han har bekæmpet et lovforslag fra republikanerne, som kunne begrænse kvinders adgang til sygeforsikret prævention.

Trods kvindernes opbakning til Obama ser valgkampen ud til at blive tæt. Målingen viser nemlig, at Romney haler ind på præsidenten.

Obama har blot en føring på fire procentpoint i modsætning til 11 procentpoint for en måned siden, viser en måling gennemført af Reuters/Ipsos.

Læs: Wall Street forgylder Mitt Romney

En tilsvarende måling foretaget for tv-stationen CNN er dog bedre nyt for Obama, der her står til et forspring på ni procentpoint.

Målingerne er fortaget efter, at Mitt Romneys ærkerival i det republikanske nomineringskapløb, Rick Santorum, trak sit kandidatur.

1 af 2 Adskillige kvinder afventer besøg fra præsident Barack Obama på Florida Atlantic University i Boca Raton. (Foto: AP)
2 af 2 Mens Barack Obama har det svært med mændene, står et stort flertal af de kvindelige vælgere bag præsidenten. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere