Romney til Obama: Pak sammen!

Nye meningsmålinger giver Barack Obama et forspring over republikaneren Mitt Romney

Mitt Romney og Barack Obama skal kæmpe om Det Hvide Hus. (Foto: AP)
Mitt Romney og Barack Obama skal kæmpe om Det Hvide Hus. (Foto: AP)

USA's præsident Barack Obama kan godt begynde at pakke kufferten og gøre klar til at flytte ud af Det Hvide Hus. I hvert fald hvis det står til hans formodede republikanske udfordrer ved præsidentvalget i november:

– Obama, pak sammen, siger Mitt Romney i et interview med tv-stationen ABC News.

Selv om beskeden er sagt med et glimt i øjet, er budskabet ikke til at tage fejl af: Mitt Romney er fast besluttet på, at han vil besejre Barack Obama.

– Præsident Obamas politik har ikke hjulpet det amerikanske folk. Folk har ikke fået arbejde, deres lønninger er stagneret og statsgælden er eksploderet, siger han.

Sidste uge stod det klart, at Romney bliver den republikanske præsidentkandidat. Nu har den tidligere guvernør og forretningsmand for alvor indstillet sigtekornet mod Det Hvide Hus.

Milliardær-kandidat
Mitt Romney har netop nedsat et udvalg, der skal finde en passende vicepræsidentkandidat, og han er begyndt at indsamle penge - rigtig mange penge - til valgkampen.

Men ifølge en meningsmåling fra tv-stationen CNN kan Obama godt vente lidt med at finde flyttekasserne frem. Meget tyder på, at Romney først er nødt til at overbevise amerikanerne om, at han forstår deres problemer.

CNN-målingen viser, at Obama har et forspring på ni procentpoint - blandt andet fordi den økonomisk trængte middelklasse ikke har megen fidus til den republikanske milliardær-kandidat.

Kan lide af fyre folk
Romney har selv skabt kløften med en række uheldige udtalelser om, at han 'kan lide at fyre folk' og at 'virksomheder er mennesker'. Det hjælper heller ikke, at han betaler 14 procent i skat, og har søgt om tilladelse til at udvide sit sommerhus i Californien for 66 millioner kroner.

Men Romney afviser, at hans velstand er et problem:

– Vi opdeler ikke USA efter succes og velstand. Vi er én nation under Gud. Dette er en tid, hvor folk med forskellig baggrund og erfaring er nødt til at stå sammen, lyder det fra republikaneren.

Romney haler ind
En anden meningsmåling, der er udført for nyhedsbureauet Reuters, viser også, at Obama fører over rivalen - men her er forspringet knap så prangende.

Obama har i målingen opbakning fra 47 procent af de adspurgte, mens 43 procent vil sætte deres kryds ved Romney. Der er knap syv måneder til præsidentvalget.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere