Corydon vil høste kæmpebesparelse på kørsel

Kommuner og regioner kan spare en halv milliard kroner på transport, viser undersøgelse.

Op mod en halv milliard kroner vil kommuner og regioner kunne spare, hvis de arrangerer deres transport af for eksempel skolebørn og patienter på en anden måde.

Det viser en rapport, som Deloitte Consulting har udarbejdet for Finansministeriet, og tallene får finansminister Bjarne Corydon (S) til at lugte penge.

- Uanset om man er folketingspolitiker, byrådsmedlem eller regionsrådsmedlem, så er man optaget af at bruge pengene så effektivt som muligt, siger han.

Han vil derfor tage rapporten med, når han skal forhandle økonomi med kommunerne og regionerne.

Analysen viser, at kommunerne årligt kan spare 430 millioner kroner, mens tallet for regionerne er op til 70 millioner kroner.

Konsulenterne foreslår, at trafikselskaberne kunne stå for at udbyde og koordinere kommunernes og regionernes opgaver med for eksempel sygetransport eller transport til og fra skole, i stedet for at kommuner og regioner selv gør det.

Det er sådan, Deloitte har regnet sig frem til de potentielle besparelser.

Trafikselskaberne er nemlig mere udsat for konkurrence, har større kørselsvolumen og udnytter deres kapacitet bedre, end kommunerne og regionerne selv. Derfor vil de kunne løse opgaverne mere effektivt.

- Effektiviseringen kan således opnås ved, at det offentlige køber smartere ind, mens borgernes serviceniveau bibeholdes, forklarer Finansministeriet.

Alt i alt løber kommunernes og regionernes opgaver med transport af borgere op i cirka fire milliarder kroner om året.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere