Aaen: Jeg kommer til at savne kampen

En af Mærsk Mc-Kinney Møllers skarpeste kritikere, Enhedslistens Frank Aaen, takker for kampen.

Polfoto
Polfoto

Midt i alle de mange lovord om afdøde skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller siger en af det gamle erhvervsikons største og mest vedholdende kritikere, Enhedslistens Frank Aaen, tak for kampen.

- Jeg kommer da til at savne de ture, vi har haft. Det, at den gamle skibsreder og den venstreorienterede har taget nogle ture på talerstolen, har været markant, siger han.

Frank Aaens engagement i selskabet begyndte for omkring 15 år siden, hvor han på vegne af foreningen Kritiske Aktionærer købte en mindre aktiepost i selskabet.

Det gav ham taleret på de årlige generalforsamlinger, og den har han benyttet flittigt. Han har blandt andet kritiseret arbejdsvilkårene for ansatte på koncernens containerfabrikker, brug af løgnedetektorer i Mellemamerika og lukningen af Lindøværftet.

- Mærsk Mc-Kinney Møller har i alt væsentligt været meget korrekt. Jeg har stillet spørgsmål og jeg har fået svar, siger Frank Aaen.

Han husker dog en episode, hvor han bragte selskabets ageren under Anden Verdenskrig på banen.

- Da generalforsamlingen var forbi og talerstolen var lukket, holdt han holdt et meget langt indlæg for at kritisere, hvad jeg havde sagt. Det var nok lidt ud over den normale facade, siger Frank Aaen.

Han understreger, at han aldrig har set Mærsk Mc-Kinney Møller som et personligt fjendebillede. Og selvom kampene med den gamle reder er forbi, frygter Frank Aaen ikke at mangle modstand fremover.

- Koncernen vedbliver med at være en stor og betydningsfuld koncern. Og nu er der jo en ny ledelse, lyder det fra Frank Aaen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere