Eksperter: SF-makkerpar er praktisk løsning

Det vil samle SF, hvis Tesfaye og Touborg kommer til at dele næstformandsposten, vurderer eksperter.

Foto: Thomas Sjørup
Foto: Thomas Sjørup

Makkerskabet mellem de to næstformandskandidater i SF er et praktisk ægteskab mellem to fløje i partiet og kan derfor være med til at samle SF, der den seneste tid har været præget af intern uro og strid.

Sådan lyder det fra to politiske eksperter efter meldingen om, at Mattias Tesfaye og Mette Touborg vil dele næstformandsposten i SF, hvis det er muligt.

- Det er selvfølgelig et udtryk for, at de ønsker, at landsmødet slutter i fordragelighed. Mette Touborg har fat i hele det kommunale baggrund, der er stærkt hos SF. Desuden står hun også godt med hele partiets midtergruppe, siger politisk kommentator Hans Engell.

- Mattias Tesfaye har indset, han ikke kan få det hele. Det kan godt være, han kan gå hen at vinde, hvis Villy sætter trumf på. Men det kan blive en sejr, han ikke kan bruge til noget, hvis halvdelen af partiet er sure på ham, fortsætter han.

I den seneste tid har Mattias Tesfaye været i vælten med flere debatvækkende udtalelser. Han er offentligt blev anklaget af andre SF'ere for at have kommunistiske holdninger, der ikke hører hjemme i partiet.

Debatten udviklede sig til et større slagsmål om hele partiets kurs, og der blev stillet spørgsmål til, om SF skal gå længere ad kompromisernes vej for at opnå bredere tilslutning eller holde bedre fast i gamle mærkesager.

Og Tesfaye vil ramme langt flere i partiet nu med Touborg ved sin side, mener også Hans Mortensen, politisk journalist ved Weekendavisen og forfatter til en bog om SF's partihistorie.

- Man får den grønne del af partiet med i folden igen, siger han med henvisning til Touborg og hendes ligesindede i partiets grønne gruppe.

- Ved at lave den her konstellation samler man mere af partiet mere sammen, siger han.

Ud over de to genopstiller også Meta Fuglsang til posten som partiets næstformand.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere