Secret Service-agenter i luder-skandale

Præsident Barack Obamas vagtkorps i pinlig affære under sikkerhedsopgave i Colombia

En Secret Service-agent holder vagt, mens præsident Barack Obama og hans familie går om bord på Air force One. (Foto: AP)
En Secret Service-agent holder vagt, mens præsident Barack Obama og hans familie går om bord på Air force One. (Foto: AP)

Et dusin agenter fra Secret Service - elitekorpset, der passer på den amerikanske præsident - er blevet fritaget for tjeneste, fordi de købte prostituerede i Colombia, hvor Barack Obama lige nu er til topmøde med regionale ledere. Det skriver Washington Post.

Agenterne, der typisk optræder med solbriller og øresnegl, var rejst i forvejen til kystbyen Cartagena for at sørge for, at sikkerheden omkring præsident Obamas besøg var i orden. Men de havde åbenbart også tid til at slå sig løs i turistbyens muntre natteliv.

Flere gifte mænd
Ronald Kessler, der har skrevet bøger om Secret Service, siger til avisen, at han har fået oplyst, at 12 agenter er involveret i sexsagen - heraf flere gifte mænd. Det er ikke oplyst, om samtlige implicerede havde købt sex.

Secret Service-talsmand Ed Donovan vil kun bekræfter, at der har været 'anklager om tjenesteforseelser'. Han vil ikke kommentere, om prostituerede har været involveret.

– Disse personalesager vil ikke få indflydelse på den omfattende sikkerhed, der er blevet planlagt forud for præsidentens rejse, siger talsmanden i en pressemeddelelse.

Kørte spritkørsel
Skandalen truer med at overskygge præsident Obamas dagsorden på topmødet. Lørdag og søndag holder statslederne møde - blandt hovedtemaerne er den økonomiske krise og kampen mod de store narkokarteller.

Det er ikke første gang, at Obamas toptrænede vagter laver ballade. I august blev en agent knaldet for spritkørsel, mens han var i Iowa, hvor han skulle hjælpe med at forberede Obamas besøg i staten. Han slap med en reprimande og to dages fængsel.

1 af 2 Et hold Secret Service-agenter rykker ud for at forberede sikkerheden forud for præsident Obamas ankomst. (Foto: AP)
2 af 2 En Secret Service-agent holder vagt, mens præsident Barack Obama og hans familie går om bord på Air force One. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere