Bødskov afviser dommeres Irak-kritik

Justitsministeren afviser kritik fra den danske dommerstand af, at Irak-kommissionen er for politisk.

Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

Justitsminister Morten Bødskov afviser kritikken af, at den på papiret objektive kulegravning af baggrunden for Irak-krigen i virkeligheden lægger op til politiske vurderinger.

Kritikken kommer ganske usædvanligt fra den danske dommerstand, der - som det er kutyme for den slags kommissioner - skal stå i spidsen for udredningsarbejdet.

Ifølge formanden fra Den Danske Dommerforening, Mikael Sjöberg, lægger udkastet til kommissionen op til politiske vurderinger, "der ligger langt fra den typiske dommeropgave".

Men justitsministeren melder hus forbi:

- Der er lagt op til, at kommissionen skal foretage en saglig, objektiv vurdering af, om der er givet retvisende og fyldestgørende oplysninger til folketinget i forhold til de to hovedspor i kommissionen, lyder det fra justitsministeren.

- Jeg har selvfølgelig noteret mig dommerforeningens spørgsmål, og jeg vil bare benytte lejligheden til at understrege, at der ikke er lagt op til politiske vurderinger, siger Morten Bødskov og fortsætter:

- Og jeg mener ærlig talt, at de bedste til at foretage den slags vurderinger, det er dommere.

Spørgsmål: Det mener de så åbenbart ikke selv, de er helt skarpe på. Gør det indtryk på dig?

- Jeg lytter altid til dommerforeningen, og her giver det mig så anledning til at understrege, at det, kommissionen skal, er at give saglige vurderinger af, om Folketinget har fået retvisende oplysninger.

Kommissionens skal blandt andet undersøge årsagen til, at Danmark gik i krig og danske soldaters tilbageholdelse af fanger.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere