Syg datter bag Rick Santorums exit

Den republikanske præsidentkandidat Rick Santorum stopper sin valgkamp. Nu er banen ryddet for Mitt Romney

Rick Santorum fortæller sine tilhængere, at han ikke længere er med i kapløbet om det republikanske præsidentkandidatur. (Foto: AP)
Rick Santorum fortæller sine tilhængere, at han ikke længere er med i kapløbet om det republikanske præsidentkandidatur. (Foto: AP)

Rick Santorum har droppet sit kandidatur i kampen om at blive republikanernes udfordrer til Barack Obama ved præsidentvalget i november. Det oplyser den tidligere senator på et pressemøde i byen Gettysburg, der ligger i hans hjemstat Pennsylvania.

– Vi har besluttet, at vi vil suspendere kampagnen i dag, men det betyder ikke, at vi er færdige med at kæmpe, siger han til tilhængerne.

Rick Santorums exit kommer efter, at hans multihandicappede datter, treårige Bella, i påsken var indlagt på hospitalet. Hun er siden blevet udskrevet, men datterens sygdom har påvirket beslutningen, afslører Santorum.

– Vi har haft en barsk weekend, fordi vores datter Bella er blevet alvorligt syg. Vi vil gerne tilbringe en masse tid med hende, og jeg har forsøgt at balancere mit ønske om at være en god far og mit ønske om at hjælpe landet, siger den højrereligiøse ekssenator, der i 1996 mistede sønnen Gabriel, der blev født for tidligt.

Nævnte ikke Romney
Rick Santorum, der er modstander af abort, homoseksualitet og prævention, var eneste seriøse rival til den republikanske storfavorit Mitt Romney, der er tidligere guvernør og forretningsmand. Santorum nævnte på intet tidspunkt Romney i sin 14 minutter lange tale.

Rick Santorum vandt i alt 11 delstater i nomineringskampen, men Mitt Romney, der har sikret sig 24 sejre, havde et afgørende forspring i antallet af delegerede og lignede en sikker vinder.

Alligevel havde Santorum tidligere lovet at blive i valgkampen i hvert fald indtil 24. april, hvor der er primærvalg i hans hjemstat Pennsylvania. Meningsmålingerne pegede dog ikke i den rigtige retning for Santorum, der også havde langt færre penge end rivalen.

Tre års fejltagelser
Med Rick Santorum ude af billedet kan Mitt Romney begynde at rette sit fokus mod præsident Obama, der kæmper for genvalg til Det Hvide Hus. Romney kalder Santorum for en 'værdig modstander'.

– Han har bevist, at han er en vigtig stemme i vores parti og nation. Vi erkender begge, at det nu gælder om at rette op på de sidste tre års fejltagelser og få Amerika tilbage på rette spor, siger Romney.

Den tidligere kongresleder Newt Gingrich og Texas-kongresmanden Ron Paul er stadig med i republikanernes nomineringskamp, men de er begge uden chance for at vinde.

Den republikanske præsidentkandidat skal nomineres ved partikonventet i Tampa, Florida, i slutningen af august måned. Der er præsidentvalg i USA den 6. november.

1 af 3 Rick Santorum med datteren Bella på armen. Den lille pige lider af en livstruende genetisk sygdom kaldet Trisomi 18. (Foto: AP)
2 af 3 Rick Santorum giver konen Karen et kram. (Foto: AP)
3 af 3 Rick Santorum fortæller sine tilhængere, at han ikke længere er med i kapløbet om det republikanske præsidentkandidatur. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere