Nu kan Mitt Romney gå direkte efter Obama

Med Rick Santorum ude af valgkampen kan Mitt Romney nu koncentrere sig 100 procent om at slå Barack Obama

Rick Santorums farvel til Republikanernes valgkamp får ingen reel betydning i forhold til, hvilken republikaner, der skal udfordre Barack Obama i efterårets præsidentvalgkamp i USA, for meget skal fortsat ændre sig, hvis ikke den førende Mitt Romney vinder.

Men det kan derimod få stor betydning i forhold til Romneys muligheder for at slå Obama, vurderer Peter Kurrild-Klitgaard, der er professor ved Center for Valg og Partier på Københavns Universitet.

- Jo tidligere en kandidat kan begynde at bygge sin kampagne op, jo bedre står personen.

- Nu kan Santorum begynde at samle penge ind til at føre kampagne for mod Obama. Vi er i begyndelsen af april, og Republikanernes valgkamp er reelt slut, så han kan bringe sin valgkamp op på et helt andet niveau, siger Peter Kurrild-Klitgaard.

Hvad kampagnemidler angår, er Obama langt foran sin republikanske konkurrent. Han har ikke haft en konkurrent i forhold til at blive Demokraternes præsidentkandidat, og står dermed godt i kampen mod Romney.

I de kommende måneder kommer de to kandidater til at fokusere budskaberne i forhold til hinandens politik.

For Romney er det ligegyldigt, at både Newt Gingrich og Ron Paul fortsætter i den republikanske valgkamp, fordi de er så langt bagefter.

- Romney behøver ikke længere koncentrere sig om Gingrich og Paul. Han skal nu til at definere den politik, som kan slå Obama, siger Peter Kurrild-Klitgaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere