Topchefer dumper Helles jobplan

Seks ud af ti topchefer tror ikke på regeringens løfte om 20.000 nye job. Økonomer deler tvivl.

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) plan om at skabe 20.000 nye job under de kommende trepartsforhandlinger møder stor mistro i dansk erhvervsliv.

Seks ud af ti af landets topchefer mener ikke, det kan lade sig gøre at øge arbejdsudbuddet med så mange personer, som regeringen ellers lover i regeringsgrundlaget.

Det viser en måling fra Greens blandt 664 topchefer, skriver Dagbladet Børsen.

Regeringen står inden for kort tid foran trepartsforhandlinger med arbejdsgivere og lønmodtagere, og forhandlingerne er en grundlæggende del af statsministerens økonomiske strategi.

Flere af landets førende eksperter i det danske arbejdsmarked bakker op om erhvervslivets mistro til jobplanen.

- Som arbejdsmarkedet er indrettet, så er trepartsforhandlingerne et vanskeligt instrument. Hele arbejdsmarkedet er i dag langt mere fragmenteret og decentralt end før i tiden.

- Det gør det vanskeligt at lave aftaler om arbejdstid og løn på tværs af hele arbejdsmarkedet, siger økonomiprofessor Niels Westergaard-Nielsen fra Aarhus Universitet til Børsen.

Også økonomiprofessor Bo Sandermann Rasmussen fra Aarhus Universitet melder sig i kritikerkoret.

- Jeg har hele tiden været meget skeptisk over for trepartsforhandlingerne og deres mulighed for at give ret store budgetforbedringer. Som jeg ser det, er der ingen nemme måder at få det her til at give penge på, siger han til avisen.

Ifølge regeringsgrundlaget skal trepartsforhandlingerne styrke statens økonomi med fire milliarder kroner, hvilket svarer til 20.000 nye job.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere