Mitt Romney: Det er en god dag

Den republikanske præsidentkandidat Mitt Romney kan nu rette fokus mod præsident Barack Obama

Det er en god dag for mig, siger den tidligere guvernør Mitt Romney, efter at rivalen Rick Santorum trak sig. (Foto: AP)
Det er en god dag for mig, siger den tidligere guvernør Mitt Romney, efter at rivalen Rick Santorum trak sig. (Foto: AP)

En glad Mitt Romney brugte for en sjælden gang skyld pæne ord om ærkerivalen Rick Santorum, der tirsdag meddelte, at han vil indstille sit forsøg på at vinde republikanernes præsidentkandidatur.

Rick Santorum var Romneys stærkeste rival i nomineringsdysten - og banen er nu ryddet for, at det bliver Romney, som skal udfordre Barack Obama ved præsidentvalget i november.

– Han har ydet et meget vigtigt bidrag til den politiske proces og har kæmpet for sin dagsorden, hvilket har givet ham en hel del støtte, siger Mitt Romney om den tidligere senator fra Pennsylvania, der førte valgkamp et godt stykke til højre for midten.

– Han vil fortsætte med at have en vigtig rolle i det republikanske parti, og jeg ser frem til hans hjælp med at vinde valget til november, siger Romney, der ikke kan lade være med at kippe lidt med flaget.

– Det er en rigtig god dag for mig, siger den tidligere guvernør og forretningsmand, der nu kan rette hele sin opmærksomhed mod Barack Obama og Det Hvide Hus.

Læs: Wall Street forgylder Mitt Romney

Læs: Romney udvider sommerhus for 66 mio.

Selv om de er fuldstændig uden vinderchance, er Mitt Romneys to tilbageværende modstandere endnu ikke parate til at kaste håndklædet i ringen. Newt Gingrich og Ron Paul håber, at de kan mobilisere partiets konservative kræfter, som ikke er begejstrede for den midtersøgende Romney.

– Jeg er fast besluttet på at blive i dette kapløb hele vejen til Tampa (partikonventet i august måned, red.), så den konservative bevægelse har en reel valgmulighed, siger den tidligere kongresleder Newt Gingrinch.

Rick Santorum nævnte ikke Mitt Romney med ét ord under sin afskedstale i aftes, men ifølge rådgivere for eks-kandidaten vil han snart mødes med Romney og drøfte, hvordan han kan hjælpe ham med at besejre præsident Obama den 6. november.

1 af 3 Mitt Romney kan nu rette skytset mod Barack Obama. (Foto: AP)
2 af 3 Rick Santorum, 53, sagde farvel og tak til tilhængerne ved en tale i Pennsylvania. (Foto: AP)
3 af 3 Det er en god dag for mig, siger den tidligere guvernør Mitt Romney, efter at rivalen Rick Santorum trak sig. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere