Ambassadør besøger aktivist i sultestrejke

Dansk ambassadør forventer at besøge den sultestrejkende Abdulhadi al-Khawaja i Bahrain tirsdag aften

Formentlig i løbet af tirsdag aften vil den danske ambassadør i Saudi-Arabien, Christian Kønigsfeldt, kunne besøge den sultestrejkende aktivist Abdulhadi al-Khawaja i Bahrains hovedstad, Manama.

Det oplyser lederen af Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen.

- Vi har netop fået tilladelsen. Det er en vigtig funktion for os at få mulighed for at tale med al-Khawaja, og det er også en vigtig markering af den vægt, vi tillægger sagen, og vigtigt for familien, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Læs også:

Se også: Al-Khawajas ven raser over DF's krav

Bahrains statskontrollerede nyhedsbureau, BNA, oplyser, at to udenlandske læger i lørdags kom til Bahrain og fik mulighed for at tilse den sultestrejkende og afkræftede dansk-bahrainer. Den ene læge skulle være dansk og ekspert i torturofre.

Udenrigsministeriet kender imidlertid ikke mere til det påståede lægebesøg fra udlandet.

- Vi har set meddelelsen fra Bahrains nyhedsbureau. Så vidt vi er orienteret, er der tale om to udenlandske læger. Hvorvidt de er danske, har jeg ikke kendskab til. For os gælder det først og fremmest om at få al-Khawaja udleveret, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Læs også:

Se også: DF: Khawajas kone ser ikke så frigjort ud

Et særligt retligt råd i Bahrain har afvist udenrigsminister Villy Søvndals (SF) anmodning om at få overført demokratiforkæmperen til Danmark, hvor han har boet med sin familie i en årrække.

Hertil siger lederen af Borgerservice:

- Vi har ikke fået oplysningen på anden måde end gennem et nyhedsbureau. Der skal komme et svar via officielle kanaler som svar på udenrigsministerens brev - og ikke via Twitter eller et nyhedsbureau.

Læs også:

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere