Romney scorer hattrick - og er ikke til at stoppe

Rivalerne har forspildt chancen for at stoppe Mitt Romney, der tromler mod en samlet sejr i det republikanske primærvalg

Mitt Romney taler til sine tilhængere ved valgfesten i Milwaukee, Wisconsin. Han kan næppe indhentes i kampen om det republikanske præsidentkandidatur. (Foto: AP)
Mitt Romney taler til sine tilhængere ved valgfesten i Milwaukee, Wisconsin. Han kan næppe indhentes i kampen om det republikanske præsidentkandidatur. (Foto: AP)

Storfavoritten Mitt Romney har scoret hattrick ved primærvalget med sejre i Wisconsin, Maryland og Washington D.C. og kan næppe indhentes i kampen om det republikanske præsidentkandidatur.

Den tidligere Massachusetts-guvernør og forretningsmand ligner dermed Barack Obamas udfordrer ved præsidentvalget i USA i november.

– Vi har vundet en stor sejr, siger Mitt Romney i en tale til sine tilhængere og retter vanen tro skytset mod præsident Barack Obama.

– Når I kører hjem i jeres biler i aften så tjek lige benzinpriserne: Vil I have fire år mere af det, siger Romney med henvisning til de stigende priser, der er blevet et tema i valgkampen.

Læs: Obama går i flæsket på Romney

Mitt Romneys tredobbelte triumf betyder, at mange republikanere nu vil opgive deres modstand og slutte op bag ham. Hovedrivalen Rick Santorum lød dog ikke som en slagen mand, da han talte til sine tilhængere.

– Vi er kun nået halvvejs. Vi vinden anden halvleg. Det kommer til at se meget anderledes ud i maj, siger han med henvisning til afstemninger i en række konservative sydstater, der ligger godt til ham.

Men Rick Santorum er for sent ude. Romney høster med tirsdagens sejre snesevis af nye delegerede og når dermed op på over halvdelen af de 1144 delegerede, som er nødvendige for at vinde nomineringen. Han har nu flere delegerede end de tre rivaler til sammen.

Læs: Wall Street forgylder Mitt Romney

Mitt Romney har med aftenens sejre vundet 24 ud af 36 opgør mellem de republikanske kandidater, mens Santorum var vundet 11. Newt Gingrich, den tidligere kongresleder, vandt i sin hjemstat Georgia, mens Ron Paul, en kongresmand fra Texas, stadig har første sejr til gode.

Den næste store valgdag bliver 24. april, hvor seks delstater holder primærvalg. Romney ligner en vinder i fem af staterne og ventes at køre den helt store valgmaskine i stilling for at vinde den sjette, der er Santorums hjemstat Pennsylvania. Et nederlag på hjemmebane kan tvinge Santorum til at opgive kampen.

1 af 2 Rick Santorum lover, at han vil fortsætte kampen. (Foto: AP)
2 af 2 Mitt Romney taler til sine tilhængere ved valgfesten i Milwaukee, Wisconsin. Han kan næppe indhentes i kampen om det republikanske præsidentkandidatur. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere