Så er kampen om Det Hvide Hus begyndt

Barack Obama og Mitt Romney går løs på hinanden, da det står klart, at de med overvældende sandsynlighed, skal dyste om Det Hvide Hus

Mitt Romney vs. Barack Obama: De to politikere, som med stor sandsynlighed kommer til at duellere om Det Hvide Hus i november, er begyndt at lange ud efter hinanden. (Foto: AP)
Mitt Romney vs. Barack Obama: De to politikere, som med stor sandsynlighed kommer til at duellere om Det Hvide Hus i november, er begyndt at lange ud efter hinanden. (Foto: AP)

Lad kampen begynde! De to mænd, der til november skal dyste om det amerikanske præsidentembede, står parate i hvert sit ringhjørne.

Amerikanerne - og resten af verden - kan se frem til et politisk sværvægtsopgør mellem den forsvarende mester Barack Obama og den republikanske udfordrer Mitt Romney.

Det virker afgjort, efter at Mitt Romney tirsdag cementerede sin favoritstatus som den republikanske præsidentkandidat med sejre i primærvalget i Wisconsin, Maryland og Washington D.C.

Selv om rivalerne - Rick Santorum, Newt Gingrich og Ron Paul – stædigt vil fortsætte kampen i de kommende uger, har trioen ingen matematisk mulighed for at indhente frontløberens forspring. Romney har flere delegerede end de tre konkurrenter til sammen - og han kan kun tabe, hvis han 'træder på en landmine', som en rådgiver har formuleret det.

Obama - ude af trit
Mitt Romney gad da heller ikke bruge krudtet på rivalerne, da han fejrede sit hattrick i aftes. Han rettede i stedet skytset mod manden, som han ønsker at besejre ved præsidentvalget.

– Efter at have fløjet rundt i Air Force One omgivet af tilbedende medarbejdere, der fortæller dig, hvor god, du er, kan det nok være, at du kommer lidt ude af trit med virkeligheden, lød salven fra Romney.

Præsident Obama har også åbent tilkendegivet, at han opfatter Mitt Romney som sin republikanske modstander i november. I denne uge udsendte Obama-kampagnen for første gang en valgreklame, der gik direkte efter Romney, der blev slået i hartkorn med olieindustrien.

Læs: Obamas politiske flagskib tæt på at kæntre

Læs: Obama kritiseres i sag om dræbt teenager

Obama langede også ud efter Romney i en tale tirsdag, hvor han gjorde grin med rigmandens brug af ordet 'marvelous'.

– Romney kaldte det republikanske budgetforslag for 'marvelous' ('fantastisk', red.), hvilket er ord, du sjældent hører om et budgetforslag, grinede Obama og holdt en kunstpause.

– Det er ikke ord, du generelt hører ofte, tilføjede han i et forsøg på at portrættere Romney som et overklasseløg uden føling med almindelige mennesker.

Læs: Obama afsløret af tændt mikrofon

Læs: Hillary Clinton - præsident i 2016?

Et opgør mellem de to personer tegner til at blive den dyreste og mest beskidte præsidentvalgkamp nogensinde. Både Obama og Romney er forrygende pengeindsamlere og ventes at rejse adskillige milliarder kroner til valgkampen.

Obama vil indsamle penge fra millioner af smådonorer og landets fagforeninger, mens Romney vil sætte sin lid til stordonorer - ikke mindst fra Wall Street, hvor talrige finansbosser allerede har vist sig yderst gavmilde.

Hverken Obama eller Romney er for fine til at tilsvine modstanderen, hvis det bliver nødvendigt. Det har Romney senest bevist i nomineringsopgøret, hvor både Newt Gingrich og Rick Santorum, er blevet stækket af negative reklamer.

Læs: Wall Street forgylder Romney

Læs: Mitt Romneys vilde luksushus

Ifølge iagttagerne bliver det i sidste ende det økonomiske klima i USA, og ikke mindst ledighedstallene, der vil afgøre, om Obama får yderligere fire år i Det Hvide Hus. Hans popularitetstal har da også været opadgående i takt med de positive økonomiske nyheder de seneste måneder.

Mitt Romney, der er tidligere guvernør i Massachusetts, har solgt sig på, at hans baggrund i det private erhvervsliv gør ham i stand til at skabe arbejdspladser. Han er også begyndt at afprøve et nyt tema, som kan komme til at dominere valgkampen i efteråret: De stigende benzinpriser, der rammer den bilglade befolkning hårdt på pengepungen.

– Når I kører hjem i jeres biler i aften så tjek lige benzinpriserne: Vil I have fire år mere af det, sagde Romney, da han i aftes fejrede valgsejren med tilhængerne i Wisconsin.

1 af 3 Præsident Obama er begyndt at angribe Mitt Romney personligt. Det tyder på, at Obama for alvor gearer op til præsidentvalget og forventer, at Romney bliver hans modstander. (Foto: AP))
2 af 3 Mitt Romney har med den tredobbelte sejr ved primærvalget i nat slået fast, at han ikke kan hentes i det republikanske nomineringskapløb. (Foto: AP)
3 af 3 Mitt Romney vs. Barack Obama: De to politikere, som med stor sandsynlighed kommer til at duellere om Det Hvide Hus i november, er begyndt at lange ud efter hinanden. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer