Obama retter skytset mod Romney

For første gang retter præsident Obama et frontaltangreb på Mitt Romney, der dog endnu mangler at vinde det republikanske præsidentkandidatur

Obama-reklamen slår Mitt Romney i hartkorn med olieindustrien. (Foto: Youtube)
Obama-reklamen slår Mitt Romney i hartkorn med olieindustrien. (Foto: Youtube)

Mens republikanske vælgere i flere delstater i dag stemmer om, hvem der skal være partiets udfordrer til Barack Obama i november, er præsidenten ikke i tvivl om, hvem han kommer til at stå over for.

Obama har lanceret en tv-reklame, hvor skytset for første gang rettes mod republikanernes frontløber, Mitt Romney.

I reklamen, der bliver vist på tv i seks delstater, anklages Romney for at være i lommen på olieindustrien, der tjener kassen på de stigende oliepriser og nyder særlige skattefordele.

– Mitt Romney står last og brast med de store olieselskaber og kæmper for, at de kan beholde deres skattefordele, lyder det i reklamen.

Læs: Wall Street forgylder Romney

Læs: Mitt Romneys vilde luksushus

Mitt Rommey, der ventes at vinde nye sejre ved primærvalget i Wisconsin, Maryland og Washington D.C., afviser Obamas angreb.

– Præsidenten offentliggjorde en ny reklame, hvor han taler om, hvor høje benzinpriserne er. Og gæt, hvem han gav skylden? Mig!

– Måske skal jeg vente med at tage skylden for ting, der er gået galt, til efter, jeg er blevet valgt som præsident. Men denne præsident ønsker ikke at tage ansvar, siger Romney ved et vælgermøde i en forstad til Milwaukee i Wisconsin.

Mitt Romney, en tidligere guvernør og forretningsmand, vil med nye sejre i aften stramme grebet om præsidentkandidaturet, men hans nærmeste rival, den højrereligiøse Rick Santorum, lover at fortsætte kampen.

Læs: Obama afsløret af tændt mikrofon

Læs: Hillary Clinton - præsident i 2016?

Rick Santorum siger, at Romney er en kalorielet udgave af Obama og mener, at forskellen på de to er til at overse.

– Vi kan lige så godt nøjes med, hvad vi har, har Santorum tidligere sagt.

Romney har foreløbigt vundet 21 ud af 33 opgør mellem de republikanske kandidater, mens Santorum kan notere sig 11 sejre. Newt Gingrich, en tidligere kongresleder, har vundet sin hjemstat Georgia, mens ultraliberale Ron Paul stadig har sin første sejr til gode.

Det kræves 1144 delegerede for at blive republikanernes præsidentkandidat. Mitt Romney vil i aften have over halvdelen af de nødvendige delegerede.

Se Obama-reklamen her:

1 af 3 Præsident Obama er ikke i tvivl om, hvem der bliver republikanernes præsidentkandidat. Hans genvalgskampagne har brugt seks millioner kroner på at vise en tv-valgreklame, der går efter Mitt Romney. (Foto: AP)
2 af 3 Rick Santorum lover, at han vil fortsatte sin kampagne indtil Mitt Romney har vundet de krævede 1144 delegerede. Det kan tage et par måneder endnu. (Foto: AP)
3 af 3 Obama-reklamen slår Mitt Romney i hartkorn med olieindustrien. (Foto: Youtube)
0 kommentarer
Vis kommentarer