Russisk stats-tv: Putin skulle myrdes

En tjetjensk krigsherre planlagde at slå Vladimir Putin ihjel, siger stats-tv i Rusland

Vladimir Putins kontor bekræfter, at der har været en mordplan imod præsidentkandidaten. (Foto: AP)
Vladimir Putins kontor bekræfter, at der har været en mordplan imod præsidentkandidaten. (Foto: AP)

Den russiske efterretningstjeneste har anholdt to mænd for et mordkomplot, der angiveligt havde premierminister Vladimir Putin i kikkerten.

Deres plan var at slå toppolitikeren ihjel i hovedstaden Moskva på et tidspunkt efter det snarlige præsidentvalg, der banker på døren 4. marts. Det hævder den statsejede tv-kanal Channel One.

Skulle myrdes på vej på job
Ifølge den statslige tv-kanal handlede mændene på ordre fra den tjetjenske krigsherre Doku Umarov, og de planlagde mordplottet i den ukrainske havneby Odessa, lyder det.

En af de to anholdte mænd har angiveligt fortalt, at der allerede er blevet plantet sprængstoffer på en af de boulevarder, som Putin passerer dagligt på sin vej på arbejde i regeringskontorerne.
Læs:

Se også: Demonstranter på hjul protesterer mod Putin

Ifølge en anonym embedsmand i det russiske sikkerhedspoliti FSB, ville eksplosionen have være ganske alvorlig.

- Det ville have været nok til at rive en lastbil fra hinanden, lyder det.

Putins kontor bekræfter
Putins officielle talsmand siger, at han kan bekræfte meldingerne fra Channel One, men kan ikke derudover uddybe historien med detaljer på nuværende tidspunkt, lyder det.

Der er ikke umiddelbart nogen reaktioner fra Umarov eller andre militante tjetjenere på meldingerne om mordplottet.

Putin forventes at vinde valget den 4. marts og vende tilbage til det præsidentembede, hvor han allerede har haft to perioder i årene 2000 til 2008.
Læs:

Se også: Rusland: Putin undgår et ydmygende valg

I evig kamp i Tjetjenien
Her udkæmpede han blandt en større militær kampagne mod de muslimske oprørere i Tjetjenien, der ligger i det nordlige Kaukasus.

Regionen plages stadig af vold og uro. Krigsherren Umarov, som er på fri fod, har tidligere taget ansvaret for adskillige selvmordsangreb i Moskva.

Putin står over for fire svage modkandidater i søndagens præsidentvalg og forventes at vinde første runde af valget med omkring 60 procent af stemmerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer