Putin: - Slagtning af Gaddafi modbydelig

Den tidligere - og kommende - russiske præsident går til angreb på Vesten og skriver, at det arabiske forår ikke har fremmet demokrati, men religiøs ekstremisme

Libyens diktator Muammar Gaddafi blev fundet - angiveligt i en kloakrør - i sin fødeby Sirte i oktober, og han blev fanget levende. Men døde umiddelbart efter. Ruslands kommende præsident Vladimit Putin henviser til Libyen i sin forklaring på vetoet mod fordømmelse af Syrien i FN.  (Foto: AP)
Libyens diktator Muammar Gaddafi blev fundet - angiveligt i en kloakrør - i sin fødeby Sirte i oktober, og han blev fanget levende. Men døde umiddelbart efter. Ruslands kommende præsident Vladimit Putin henviser til Libyen i sin forklaring på vetoet mod fordømmelse af Syrien i FN. (Foto: AP)

I stedet for at fremme demokrati har det arabiske forår givet fremgang til religiøs ekstremisme.

Sådan skriver Ruslands ministerpræsident og kommende præsident Vladimir Putin i dag i en artikel i den engelsksprogede webavis Moscow News.
Læs:

Se også: Russisk stats-tv: Putin skulle myrdes

I artiklen hævder Putin, at Vesten har givet opbakning til det arabiske forår for at fremme egne interesser i regionen. Han forsvarer Ruslands og Kinas veto imod en FN-resolution, der skulle fordømme den syriske præsident Bashar al-Assads brutale fremfærd over for den syriske opposition og understreger, at Moskva ikke vil tillade en gentagelse af, hvad der skete i Libyen, hvor NATO's luftstyrker hjalp oprørere til at vælte Muammar Gaddafi regime.
Læs:

Se også: Chok i lighuset: Gaddafi bar paryk

Ikke bare middelalderligt
- En række lande fjernede det libyske regime med luftangreb i den humanitære støttes navn. Den modbydelige slagtning af Muammar Gaddafi - ikke bare middelalderlig, men urtidig - var kronen på værket. Ingen må lade det libyske scenario gentage sig i Syrien, skriver Putin.
Læs:

Se også: Det siger de om Gaddafis død

Syrien er Ruslands sidste allierede i Mellemøsten, skriver telegrambureauet AP, som citerer Putins artikel. Moskva har opretholdt tætte bånd til Damaskus sinden den kolde krig, da Syrien blev styret af den nuværende præsidents far, Hafez al-Assad.

Optakt til præsidentvalget
Putin skriver også, at russiske firmaer har tabt terræn i de lande, som har været omfattet af det arabiske forår, og at de er blevet afløst af firmaer fra de lande, som har støttet ændringen af regimer i de berørte lande.

Vladimir Putins artikel, som kan printes ud på adskillige tætskrevne A4-ark, opregner hans udenrigspolitik op til valget på søndag, hvor han er sikker på at genvinde præsidentposten, efter at den i en enkelt periode har været besat af Dmitrij Medvedev.

0 kommentarer
Vis kommentarer