EL: Reformkravene er højreorienterede

Enhedslisten beskylder KL's udspil om reformkrav for at være asocialt og højreorienteret.

Hos Enhedslisten undrer det finansordfører Frank Aaen, at Socialdemokraterne er parate til at imødekomme KL's krav om at reformere fleksjobordningen og førtidspensionen til de unge.

- Man lægger op til, at det er dem, der har allermindst at leve for og har det sværeste liv, der skal betale prisen. Det er et asocialt og højreorienteret valg, som jeg ikke forstår, at socialdemokraterne tager, siger Frank Aaen til Ritzau.

KL's formand, Jan Trøjborg, efterspørger blandt andet en reform af den permanente førtidspension, som han helt mener, man skal afskaffe for unge.

Det konkrete forslag bakker Socialdemokraterne op om - og det vil også være en del af regeringens snarligt ventede reformudspil. Det undrer Frank Aaen.

- Det er ikke rimeligt, at man fjerner førtidspensionen. Folk skal have sikkerhed for, at de har en forsørgelse. Det nytter ikke at skabe usikkerhed for de unge mennesker for, hvad de skal leve af i morgen, siger Frank Aaen.

Regeringen har meldt ud, at man "meget snarligt" vil komme med et udspil, der ud over at reformere førtidspensionen også vil lave nedskæringer af fleksjobordningen.

Selv om Enhedslisten gerne indfinder sig ved forhandlingsbordet, skal der noget til, før partiet vil lægge stemmer til reformerne.

- Vi vil gerne forhandle med regeringen, men ikke ud fra, at der skal spares penge på at skære i ydelserne. Man kan ikke finansiere velfærdsstaten ved at spare, siger Frank Aaen.

0 kommentarer
Vis kommentarer