EU lukker for handel med syrisk guld

Syv syriske minister udelukkes fra EU - unionens udenrigsministre har vedtaget at stramme sanktionerne imod Bashar al-Assads Syrien ogventes at skærpe tonen senere i dag

En syrisk kvinde lader sig fotografere, mens hun sætter sit kryds ved søndagens afstemning om en ny syrisk forfatning. Man tør gætte på, at hun stemmer ja. Oppositionen i Syren anbefalede en boykot af afstemningen, og der var sammenstød ved flere afstemningssteder.  (Foto: AP)
En syrisk kvinde lader sig fotografere, mens hun sætter sit kryds ved søndagens afstemning om en ny syrisk forfatning. Man tør gætte på, at hun stemmer ja. Oppositionen i Syren anbefalede en boykot af afstemningen, og der var sammenstød ved flere afstemningssteder. (Foto: AP)

EU strammer igen sine sanktioner mod Syrien. De skærpede sanktioner er vedtaget på EU's udenrigsministermøde i Bruxelles, hvor Villy Søvndal (SF) deltager.

Yderligere syv ministre i den syriske regering bliver nægtet indrejse i EU, der samtidig indefryser den syriske centralbanks værdier i EU.
Læs:

Se også: Søvndal: - Hvem er Syriens opposition?

De nye sanktioner betyder også, at syriske fragtfly til og fra EU-lande bliver forbudt adgang til europæiske lufthavne, mens passagerfly stadig kan lande og lette.

Forbud mod guld og ædelstene
Der bliver også indført forbud mod handel med guld, ædelstene og ædelmetaller fra Syrien.

Der er i forvejen indført forbud mod handel med syrisk olie og investeringer i den syriske olie- og gassektor.

De skærpede sanktioner træder i kraft i morgen og har til formål at stramme grebet om præsident Bashar al-Assads regime.

De europæiske udenrigsministre ventes senere tirsdag også i ord at skærpe deres kritik af Assads hårdhændede fremfærd over for den syriske opposition og at gentage opfordringen til præsidenten om at træde tilbage.

0 kommentarer
Vis kommentarer