Ups: Romney begår ny rigmands-brøler

Milliardæren Mitt Romney forsøger desperat at fremstår som en mand af folket, men han har svært ved at holde masken

Mitt Romney, tidligere guvernør i Massachusetts, møder tilhængerne på et næsten mennesketomt stadion i Detroit. Den triste baggrund udgjorde kulissen for Romneys seneste brøler. (Foto: AP)
Mitt Romney, tidligere guvernør i Massachusetts, møder tilhængerne på et næsten mennesketomt stadion i Detroit. Den triste baggrund udgjorde kulissen for Romneys seneste brøler. (Foto: AP)

Den republikanske præsidentkandidat Mitt Romney, der flere gange er kommet til at brovte med sin enorme rigdom, jokkede igen i spinaten under en valgtale i staten Michigan, der holder primærvalg i næste uge.

Romney, 64, afslørede over for forsamlingen på Ford Field-stadion i den amerikanske automobil-hovedstad Detroit, at han råder over en imponerede garage med fire biler i luksusklassen.

– Jeg kører en Mustang og en Chevy. Ann kører et par Caddilacs, sagde Romney med henvisning til konens to SRX-modeller fra 2007 og 2010.

Læs: Santorum hårdt presset under tv-debat

Det er ikke første gang, at Romney ufrivilligt fremstiller sig selv som en rigmand uden føling med den almindelige amerikaneres problemer.

Han har faktisk begået talrige brølere, som demokraterne utvivlsomt vil genudsende i valgreklamer, hvis han bliver Barack Obamas udfordrer ved præsidentvalget i november.

Her er nogle af svipserne fra valgkampen:

  • Romney fortalte i juni en arbejdsløs vælger i Florida, at: ’Jeg er også arbejdsløs’ - nok en tilsnigelse, når man er milliardær og står i spidsen for en kæmpe præsidentkampagne.
  • Romney dummede sig igen, da han under en tale i New Hampshire i januar sagde, at han 'kan lide at fyre folk’. Kommentaren blev straks en klassiker - og Perry- kampagnen udgav oven i købet svipseren som mobilringetone.
  • Romney demonstrerede, at han ikke har lært lektien, da han forleden under et interview med tv-stationen CNN sagde, at han ’ikke bekymrer sig om de fattigste.’ Dem er der ellers efterhånden mange af i USA.

Mitt Romney, en tidligere guvernør og forretningsmand, og Rick Santorum, en stærkt religiøs eks-senator, ligger side om side i meningsmålingerne før primærvalget i Michigan og Arizona på tirsdag.

Romneys valgkamp har et stort forklaringsproblem, hvis han ikke vinder afstemningen i Michigan, hvor han er født og opvokset - og hvor hans far, George Romney, var guvernør.