Australsk premierminister vinder magtkamp

Den australske premierminister, Julia Gillard, vinder bitter magtkamp i det australske regeringsparti, Labour

Det blev helt som ventet den australske premierminister, Julia Gillard, som vandt kampen om posten som leder for landets regeringsparti, Labour.

Julia Gillards modstander Kevin Rudd, som er tidligere premierminister, havde udfordret Gillard som partiformand.

Men afstemningen endte med en sejr til premierministeren med stemmerne 72 mod 29. Det skriver flere australske medier. Dermed er en bitter magtkamp i partiet overstået for denne gang.

Julia Gillard overtog posten som Labours partiformand og premierminister, da hun for halvandet år siden vandt et kampvalg mod Kevin Rudd.

De to er stort set politisk enige, men de nærer dyb personlig mistro til hinanden. Magtkampen har ulmet de seneste måneder og har svækket partiet i meningsmålinger.

Rudd hævder, at han er den eneste, der kan føre partiet til sejr ved næste parlamentsvalg om godt et år.

Men det var altså helt som ventet Gillard, der vandt afstemningen. Rudds nederlag ventes at sende ham helt ud af politik.

Det var Julia Gillard, der i september 2010 valgte sin forgænger Kevin Rudd som udenrigsminister. En post, som Rudd afgav for få dage siden for at kæmpe om posten som leder af Labour.

Udnævnelsen af Kevin Rudd i 2010 kom få dage efter, at Julia Gillards arbejderparti Labour fik støtte fra to uafhængige kandidater og dermed vandt flertallet efter det snævre valg i august samme år.

0 kommentarer
Vis kommentarer