Her skal Helle Thorning bo i Washington

Statsminister Helle Thorning-Schmidt kommer til at dele seng med en række af verdens største statsledere og regenter under sit besøg i USA

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) møder præsident Barack Obama i Det Hvide Hus fredag. (Foto: AP/)
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) møder præsident Barack Obama i Det Hvide Hus fredag. (Foto: AP/)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kommer til at sove som en dronning under sit officielle besøg i USA torsdag og fredag. Hun skal nemlig bo i en særlig gæstebolig, som har huset en række af verdens største statsledere og regenter gennem tiderne.

Winston Churchill, Charles de Gaulle, Nelson Mandela og dronning Elizabeth har alle overnattet i Blair House, som ligger et stenkast fra Det Hvide Hus i Washington.

Blair House fungerer også som bolig for den nyvalgte præsident, inden han bliver taget i ed og kan rykke ind i præsidentboligen på den anden side af Pennsylvania Avenue.

Obama boede således i Blair House i et par uger inden sin indsættelse, så hans døtre kunne starte i en ny skole i Washington i januar 2009.

Blair House blev opført i 1824 og har en rig historie. For eksempel var gæsteboligen scene for et attentatforsøg mod præsident Harry Truman i 1950. En sikkerhedsvagt blev dødeligt såret, da han forpurrede angrebet.

Mødes med Obama
Helle Thorning-Schmidt er ikke den første danske statsminister, som får lov til at overnatte i gæsteboligen. Både Lars Løkke Rasmussen og Anders Fogh Rasmussen blev inviteret til at bo i Blair House, da de var på officielt besøg i USA.

Thorning-Schmidt skal fredag møde præsident Barack Obama for at diskutere den svære økonomiske situation i Europa og USA. Hun skal også møde repræsentanter for den amerikanske kongres, den nye IMF-chef Christine Lagarde og en tænketank.

1 af 3 Blair House blev opført i 1824 og har haft statsledere som Winston Churchill og Nelson Mandela boende. (Foto: AP)
2 af 3 Sikkerhedsvagten Leslie Coffelt blev dræbt, da han reddede præsident Harry Truman fra et attentatforsøg i Blair House i 1950. (Foto: The Granger Collection)
3 af 3 Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) møder præsident Barack Obama i Det Hvide Hus fredag. (Foto: AP/)
0 kommentarer
Vis kommentarer