Obama vil 'stoppe slagteriet' i Syrien

USA: Vi øger presset og ser os om efter ethvert muligt værktøj for at forhindre nedslagtningen af uskyldige

USA's præsident, Barack Obama, siger, at han ønsker at bruge ethvert redskab, som er til rådighed, for at få stoppet 'slagteriet' på civile i Syrien.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er som EU's formand dog ikke parat til at åbne for en bevæbning af oprørerne. Det siger hun efter et møde med den amerikanske præsident i Det Hvide Hus fredag.

I en kommentar til den store Syrien-konference i Tunis fredag med over 60 udenrigsministre blandt deltagerne siger Obama, at han har fået nyt håb omkring krisen i Syrien på grund af den enhed, som det internationale samfund udviser.

- Vi vil fortsætte med at øge presset og se os om efter ethvert muligt værktøj for at forhindre nedslagtningen af uskyldige i Syrien, siger den amerikanske præsident efter mødet med den danske EU-formand:

- Alle, der ser de frygtelige billeder, som kommer ud af Syrien og især Homs, finder det absolut nødvendigt at få det internationale samfund til at sende et klart budskab til præsident Assad om, at tiden er inde til noget nyt.

- Tiden er inde til at standse den syriske regerings drab på syriske borgere, fastslår præsidenten.

Tidligere på ugen ville embedsmænd i Det Hvide Hus ikke udelukke muligheden for at bevæbne oprørerne.

Men det spor vil Helle Thorning-Schmidt ikke ind på:

- Jeg tror, det er rigtigt vigtigt at huske, at Syrien er i en ganske særlig situation. Vi har ikke så stort kendskab til oppositionen, som vi blandt andet har haft i Libyen, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun mener, at mødet i Tunesien har vist, at det internationale samfund nu taler med en tydelig stemme over for Syrien.

- Det er et godt skridt i den rigtige retning, siger Helle Thorning-Schmidt.

I Tunis siger den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, at regimet i Damaskus er skyld i 'en humanitær katastrofe.'

Hun siger, at den syriske præsident, Bashar al-Assad, kommer til at 'betale en høj' pris for at ignorere det internationale samfund og træde menneskerettighederne under fode.

0 kommentarer
Vis kommentarer