Kommentator: Thorning har vist hun kan rystes

Regeringens håndtering af betalingsringen har været kluntet - og den seneste udvikling viser, hun kan rystes, siger politisk kommentator

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) står med nogle alvorlige forklaringsproblemer, efter hendes regering nu har droppet den omdiskuterede betalingsring.

- Hun står et sted i sit lederskab med et dramatisk fald i meningsmålingerne kommer nu ud og signalerer, at der ikke er nogen sikker hånd på rattet, siger politisk kommentator Rasmus Jönsson til ekstrabladet.dk.

Han kalder forløbet om betalingsringen og ikke mindst regeringens håndtering for 'kluntet'.

- Og så er det først og fremmest utroligt, at det kunne lade sig gøre for Thorning at gøre sig uvenner med næsten alle - både modstandere og tilhængere af betalingsringen, siger Rasmus Jönsson.

Heller ikke Helle Thorning-Schmidts pressemøde i dag, hvor hun blot lovede en 'rigtig god løsning' i morgen, gik rigtig godt.

- Det man kan frygte for i morgen, er at hun kommer med en mellemvare, der hverken vil kunne løse de trafikale eller miljømæssige problemer - og samtidig irriterer bilisterne, men ikke nok til, at det kan sætte prisen på kollektive transport ned, siger Rasmus Jönsson.

På to fronter ser det rigtig grimt ud for Thorning, siger han:

- Dels er det nu reelt den blå pakke i hendes program, hun kører efter. Dels, tag en som Anders Fogh (tidligere Venstre-statsminister, red.) – når han blev kritiseret for noget, satte han en ære i at gøre det alligevel. Thorning har vist, at hun kan rystes.